6 фраз, які поставлять на місце патрульного під час зупинки автомобіля

Під час зупинки автомобіля правоохоронцями, поліцейський має побачити, що перед ним досвідчений водій, готовий відстоювати свої права, інформує Твоя МАШИНА.

За словами психологів, в кожній людині уживаються внутрішній Дорослий, внутрішня Дитина і внутрішній Батько. Розмова з поліцейським – це ділове спілкування з позиції Дорослого з Дорослим – і тільки так. Не дозволяйте патрульному переходити на позицію Батька: «І куди ж ви так поспішаєте?», «Ну і як не соромно порушувати, шановний …» Водій має говорити спокійно, впевнено, дотримуватися здорового глузду і контролювати свої емоції. А допоможуть в цьому 6 простих фраз, за ​​якими патрульний відразу зрозуміє, що перед ним грамотний водій, який знає свої права.

1. Ми тільки на «Ви»

Звернення до водія на «ти» поліцейський може використовувати, якщо бачить, що перед ним особа набагато молодша за нього або водій явно пасує. В такій ситуації треба ввічливо, але твердо дати зрозуміти поліцейському, що готові виконувати його законні вимоги, поважаєте ті повноваження, які надає йому держава, але вимагаєте і до себе шанобливого ставлення.

2. «Я повинен зафіксувати все на камеру»

Поліцейські не люблять, коли їх розмову записують, але не можуть цьому перешкодити, якщо діють в рамках законних повноважень. Тільки не треба записувати розмову заради хайпа, зйомка потрібна вам як документальне свідчення, і, якщо ви повідомите про це, ваші дії повинні знайти порозуміння.

3. «Зачекайте, я “загуглю” цю статтю ПДР»

Якщо ви сумніваєтеся у своїй провині, немає нічого страшного в тому, щоб про це сказати. Перш ніж щось підписувати, треба ознайомитися з тим, яке порушення вам приписують і чим це загрожує. Зайдіть в інтернет, та почитайте, що саме на думку патрульних ви порушили.

4. «Я зараз подзвоню до чергової частини і викликаю сюди відповідального»

Якщо під час розмови з правоохоронцями є розбіжності, можна вимовити і таке, але це вже з розряду важкої артилерії. І зловживати таким не варто. І якщо вже ви на це пішли (ситуації бувають різні), відеозйомка на телефон того, що відбувається обов’язкова. Вона стане доказом вашої правоти або можливих зловживань посадової особи.

5. «Давайте оформимо протокол»

Ви можете спокійно запропонувати це патрульному, і фраза говорить про те, що ви знаєте не лише свої права і обов’язки, а й усвідомлюєте наявність їх у другої сторони. Що це дає? Ви позначаєте, що нікуди не поспішайте і готові розібратися в суті претензій і «домовлятися на місці» не маєте наміру. У протоколі поліцейський зобов’язаний відобразити конкретне порушення ПДР і призначити покарання відповідно до статті Адміністративного кодексу.

6. «З порушенням не згоден, потребую захисника»

Ця фраза також з розряду важкої артилерії – заявити, що «я буду писати в протоколі, що з порушенням не згоден, при розгляді справи потребую захисника». Так і варто написати в протоколі. Ця чарівна фраза говорить про те, що ви, використовуючи термінологію юристів, заявили клопотання про участь захисника. Відповідно, патрульний зобов’язаний клопотання розглянути і винести ухвалу. На практиці це неможливо, ніхто такого не робить (та й де на дорозі взяти захисника?), А ось в суді можна послатися на порушення процедури оформлення правопорушення і той факт, що громадянинові не був забезпечений захисник.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти