Водіям розповіли, яке паливо може зашкодити двигун автомобіля

Заправка машини непризначеним для неї пальним може призвести до проблем із двигуном та скорочення його ресурсу. Автомобільний експерт розповів, який бензин максимально небезпечний для машини.

За його словами, бензин нижчих сортів зовсім не менш якісним, ніж високооктановий, а просто розрахований на інші умови роботи і певні типи моторів.

Використання низькооктанового пального в непризначених для цього двигунах може призвести до появи детонації в циліндрах, яка може скоротити їх ресурс.

Експерт також нагадав, що, всупереч поширеній думці, низькооктановий бензин не завдає особливої шкоди екології. Швидше, навпаки, тому що в його складі міститься менша кількість присадок, які часто використовують нечисті на руку заправні станції.

У довгостроковій перспективі, за словами експерта, таке паливо (навіть із потрібним октановим числом) може створити відкладення в моторі, що згодом виллється у неполадки у його роботі та скорочення загального терміну служби. Тому неперевірені АЗС, де пальне коштує дешевше, ніж на інших, краще уникати, резюмував фахівець.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти