В Україні ввели нові правила перереєстрації авто: що змінилося під час війни

Під час дії воєнного стану в Україні змінилися правила перереєстрації автомобілів. За новим порядком продавець повинен спочатку звернутися до Експертної служби МВС, а вже після цього йти разом з покупцем або його представником до сервісного центру МВС.

Про це розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Микола Рудик зазначив, що нещодавно експертна служба МВС відокремила цю процедуру від процесу реєстрації в сервісному центрі. До внесення змін, треба було робити так: йти до сервісного центру МВС та в Експертну службу МВС, а потім знову повертатися до сервісного центру МВС. Після запровадження нових правил дані дії більше не потрібні.

Також за новими правилами, експертизу тепер дозволено проходити в одному місті, а реєструвати транспортний засіб в іншому. Ця нова процедура спрямована на перевірку автентичності ідентифікаційних номерів машини та реєстраційних документів.

Для того, щоб заключити договір купівлі-продажу автомобіля, продавцю і покупцю треба відвідати сервісний центр МВС. Після завершення процедури перереєстрації транспортного засобу з продавця на покупця, новий власник може отримати нове свідоцтво про реєстрацію авто на своє ім’я, а також отримати нові номерні знаки в той же день. Це дозволяє уникнути довгих черг та надає можливість швидко отримати всі необхідні документи та номерні знаки для подальшого користування автомобілем.

Крім того, у деяких випадках власники машин звільняються від проходження техогляду, зокрема, під час реєстрації нового автомобіля, зміни персональних даних власника та інших схожих ситуаціях.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти