Водіям розповіли, чому не можна заправлятися на АЗС, якщо там стоїть бензовоз

Деякі автомобілісти стверджують, що заправка одразу після зливу палива до підземного резервуару небезпечна. Автомобільний експерт розповів, чи можна заправлятися на АЗС, якщо там стоїть бензовоз.

За словами експерта, є кілька важливих моментів, про які потрібно знати. Сама процедура зливу пального з бензовозу в підземне сховище заправки має на увазі одну особливість. Оскільки пальне під великим тиском потрапляє в цистерну, воно природним чином починає змішуватися в коктейль з різноманітних опадів і відкладень, які раніше лежали на дні.

Через що, наприклад, замість 95-го бензину виходить брудна жижа з великою кількістю механічних включень і навіть можливо з водою, повідомляє експерт. Остання може накопичуватися в цистерні якраз у процесі заливання холодного палива.

Зрештою, брудне і з високим вмістом води пальне, яке може не тільки засмічити паливний фільтр автомобіля, а й викликати проблеми з бензонасосом, форсунками та мотором. Експерт порадив, що у випадку, якщо водій опинився на АЗС у момент зливу палива, то найкраще не чекати, коли стовпчик запрацює, а скористатися послугами іншої заправки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти