Назвали автомобілі, у яких найлегше скрутити пробіг

Скручення пробігу – це обман, на який продавці йдуть для того, щоб зробити свою пропозицію привабливішою.

Покупець при цьому залишається у програші. За ціною нормального він отримує авто, яке вимагатиме значних грошових вкладень у ремонт і матиме меншу ліквідність на вторинному ринку.

Як скрутити пробіг в авто

Скрутити пробіг можна на будь-якому автомобілі – від цього ніхто не застрахований.

Дані коригують різними способами залежно від типу одометра та моделі автомобіля:

– Якщо одометр механічний (має обертові барабани з цифрами), ділки підключають електромотор до вхідного валу лічильника і відмотують показання або розбирають одометр і виставляють потрібні цифри вручну.

– До електронних одометрів (з РК-дисплеєм) зловмисники підключають спеціальний пристрій до діагностичного роз’єму або до роз’ємів панелі приладів і перепрограмують пам’ять одометра. У деяких випадках можна перепаяти блок пам’яті на панелі приладів або замінити її на іншу з потрібними показаннями.

Відповідальність за скручений пробіг – оплата штрафу або кримінальне покарання законодавством не передбачено, тому покупцям старих автомобілів потрібно бути обережними і перевіряти реальний пробіг за зовнішніми ознаками – станом салону, керма, педалей, порогів і шин.

У яких машин легко скрутити пробіг

Єдиної універсальної бази з авто, у яких найлегше скрутити пробіг, немає. Усі експерти вважають по-різному, але в загагльному сходяться на тому, що чим старший автомобіль, тим більша ймовірність того, що його пробіг був скручений.

Також у групі ризику цілком конкретні бренди:

MINI

Jaguar

Skoda

KIA

Ford

Chevrolet

Citroen

Hyundai

Chrysler

Acura

Dodge

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти