Українцям розповіли, яка максимальна швидкість на дорогах дозволена в різних країнах

Українським водіям, які полюбляють швидкісну їзду, розповіли, що є країни де непристойно швидко поїздити не вдасться, інформує “Апостроф”.

В виданні розповіли, яка максимальна швидкість на дорогах дозволена в різних країнах.

Німеччина

Це країна, яка має знамениті автобани на десятках тисяч кілометрів, де не існує обмеження швидкості. Але варто знати деякі моменти. Так, на більшості автобанів обмеження становить 130 км/год. На “безлімітних” автобанах також існує дане обмеження, а різниця в тому, що за порушення швидкісного режиму не оштрафують. Але в ситуації, коли таке перевищення призвело до аварії, то санкції до порушника будуть значно жорсткіші, ніж до учасників того ж ДТП, що не порушували швидкості. Крім того, під час ускладнення погодних умов, світлові табло попереджають усіх учасників руху по значні обмеження швидкості – близько 80 – 90 км/год.

Острів Мен

Острів Мен знаменитий тим, що на його дорогах дозволені екстремальні швидкості. Хоч щороку це й призводить до численних жертв. Там з самого початку ХХ століття проводять знамениту мотоциклетну гонку Tourist Trophy. Змагання давно отримало титул найнебезпечнішого для людей та техніки. Під час гонок учасники літають на швидкості до 210 км/год.

Індія

У південних штатах Індії, довгий час були повністю відсутні будь-які обмеження руху по швидкості, тому там люблять поганяти. Адже там довгий час були встановлені обмеження тільки для вантажівок до 200 км/г. Однак в 2018 році були встановлені адекватні обмеження. Зокрема, на швидкісних шосе – до 120 км/год, а на національних – до 100 км/год.

Арабські Емірати

В ОАЕ існує траса E11, довжиною у 560 км. Вона позв’язує два найбільші міста країни: Абу-Дабі та Дубай. Її збудували ще у 1980-х роках, згодом модернізували. З початку 1990-х обмеження швидкості там становили 160 км/год. Але з часом знизили – до практично стандартних 140 км/год.

Італія

Дуже складно розібратися в обмеженнях швидкості, які існують на одній з автомагістралей країни. Так, офіційно на автобані А1, ключовій транспортній артерії Італії, діє обмеження до 150 км/год, але фактичне обмеження – 130 км/год, тому краще його не перевищувати.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти