15 найекономічніших автомобілів у світі, які не вимагають багато палива

Одним із ключових критеріїв вибору автомобіля є споживання палива. Це не дивно, адже значну частину витрат на утримання транспортного засобу займає саме покупка бензину чи дизеля, вартість яких постійно зростає. Деякі автомобілісти дотримуються стереотипів, що економічні тільки компактні авто, але насправді це не так. Провідні автовиробники прагнуть зробити все необхідне, щоб їх машини «їли» якнайменше палива, впроваджуючи передові інженерні та технологічні рішення, повідомляє “Твоя МАШИНА”.

1. Honda Insight

Відкриває рейтинг найекономічніших авто у світі Honda Insight, який пережив глобальну модернізацію в 2018 році, під час якої його оснастили гібридним приводом SPORT HYBRID i-MMD на базі 1,5-літрового силового агрегату потужністю 109 к. с.

У міському циклі машина споживає близько 4,2 літра бензину на 100 км, у той час як при пересуванні трасою витрата не перевищує 3,5 л/100 км. Таким чином, у змішаних умовах споживання пального дотримується лише на рівні 3,9 л/100 км, тобто дуже низьке.

2. Nissan Kicks

Nissan Kicks є рідкісним мешканцем наших доріг, проте це один з найекономічніших кросоверів у світі із середньою витратою палива 6,6 л/100 км їзди трасою, 7,7 л/100 км у місті та 7,2 л/100 км змішаного циклу.

Під капотом моделі знаходиться 1,6-літровий 122-сильний агрегат. Модифікація на повнопривідній платформі забезпечує більш ефективне зчеплення з дорожнім покриттям, але версія з переднім приводом вважається більш економічною.

3. Smart Fortwo

Навряд чи в рейтингу економічних автомобілів можна було б обійтися без Smart Fortwo. Ця крихітка розрахована на посадку двох осіб, оскільки має двомісне компонування салону. Для 100 км шляху «Смарт» вимагатиме не більше 4,1 літра бензину. Його двигун генерує 71 к.с. потужності, а у разі встановлення нагнітача показник зростає до 90 к.с.

У плані маневреності Smart Fortwo також не викликає питань. Габарити машини дозволяють паркуватися у найвужчих місцях, а також з особливим комфортом та точністю відчувати міський потік.

Вага авто становить всього 995 кг, що дозволяє йому швидко пересуватися містом. Модель має задньопривідну трансмісію та роботизовану коробку перемикання передач.

4. Mercedes-Benz A-Class

Mercedes-Benz A-Class є рідкісним представником модельного ряду німецької марки, який підходить для тих, кому потрібна надійність, скромне споживання палива та високий рівень комфорту. Силовий агрегат седана має оптимальну потужність і продуктивність, але також залишається економічним, що пояснюється продуманим компонуванням модулів і передовими технологічними рішеннями.

Версія 2016 модельного року комплектується 1,5-літровим дизельним агрегатом, роботизованою трансмісією та багатим бортовим оснащенням. Витрата палива в комбінованому режимі дотримується лише на рівні 3,9 л/100 км шляху. Ідентична модель, але з механічною коробкою передач, витрачає трохи більше – 4,1 л/100 км. У будь-якому випадку, це дуже низький показник для такої потужної машини.

5. Peugeot 208

Цей “француз” приваблює своїм футуристичним дизайном та паливною економічністю. Однолітровий бензиновий двигун на 68 к.с. витрачає 3,9 л/100 км їзди трасою. У місті значення трохи зростає, але не суттєво. Тішить 5-місне компонування салону, що робить його чудовим автомобілем для сім’ї.

6. Volvo V40 Cross Country

Основними покупцями Volvo V40 Cross Country є люди, які віддають перевагу активному способу життя, багато подорожують та вимагають високого рівня комфорту та безпеки. А за рахунок стриманої витрати палива навіть найдальша поїздка цією машиною стає цілком бюджетною.

Volvo любить оснащувати свої машини передовими системами та обладнанням, і V40 Cross Country не стала винятком. Модель доступна в декількох модифікаціях, а лінійка силових агрегатів представлена чотирма двигунами. Як коробка передач можна вибрати «механіку» або АКПП. Також автомобіль випускається з передньопривідною трансмісією та у версії 4х4. У плані економічності найкращим є дизельний агрегат на 2 літри зі 120 к. с. потужності. Він має передній привід, автоматичну коробку та витрату палива на рівні 3,9 л/100 км.

7. Toyota Prius

Як відзначають представники японського автоконцерну, у змішаному циклі Toyota Prius витрачає близько 4 л/100 км.

У підкапотному просторі «Пріус» має бензиновий 98-сильний агрегат об’ємом 1,8 літра, що долає першу «сотню» за 10,6 секунди, що дуже непогано для машини цього класу. При пересуванні містом із повним завантаженням салону витрата палива дотримується на рівні 4,5 л/100 км. Паливний бак розрахований на 43 літри бензину, тому за його заправці на 100% можна розраховувати на подолання 800 км без дозаправки.

8. Opel Corsa

Німецький автопром відомий своїми малолітражними автомобілями, і яскравим прикладом такого класу є Opel Corsa, що витрачає 4 літри бензину на 100 км шляху шосе. У місті це значення зростає до 4,5 літри на 100 км і безпосередньо залежить від завантаження салону.

Цей хетчбек має п’ятимісне компонування і комплектується п’ятьма дверима. У плані надійності до автомобіля немає жодних претензій. У цьому питанні він є одним із найкращих серед економічних іномарок. Що стосується однолітрового 90-сильного двигуна, він має непоганий запас динаміки і навіть дозволяє впевнено йти на обгін в потоці.

9. Citroen C3 Aircross

Субкомпактний кросовер поставляється з механічною коробкою передач та 92-сильним дизельним двигуном об’ємом 1,6 літра з турбованим нагнітачем.

Середня витрата палива у змішаному циклі становить 4,3 л/100 км. Також компанія може запропонувати модель із бензиновим двигуном об’ємом 1,2 літра. Тут показник споживання пального становить 5,1 л/100 км.

10. Skoda Rapid

Модель Skoda Rapid витрачає трохи більше 4,5 л/100 км. їзди в місті, що робить її ідеальним рішенням для мегаполісів. Лінійка двигунів представлена декількома агрегатами, що дозволяє підібрати оптимальний варіант, виходячи зі своїх переваг та вимог. Але найекономічнішим є 1,2-літровий мотор із 90 к. с. потужності.

І хоч Skoda Rapid не має особливої просторості та місткості, її можна розглядати як непогане сімейне авто. Справа в тому, що салон машини має 5-місцеве виконання, а багажний відсік вміщує оптимальну кількість вантажу.

11. Kia Picanto

Південнокорейський хетчбек Kia Picanto відрізняється мініатюрними габаритами та симпатичним дизайном. При вазі 885 кг він комплектується 67 і 84-сильними двигунами. А з урахуванням мінімальних розмірів та ваги, машина набирає швидкість дуже швидко та впевнено, а ще й споживає вкрай мало палива у місті.

На вибір пропонується МКПП чи АКПП. З автоматичною трансмісією витрата палива становить 5,4 л/100 км, тоді як із «механікою» значення опускається майже на літр – до 4,5 л/100 км.

12. Citroen C3

Як і версія Aircross, згадана вище, базовий Citroen C3 відрізняється дуже низькою витратою палива. Французький хетчбек має попит у європейських країнах через відмінну керованість і маневреність, а компактні габарити дозволяють паркуватися у вузьких місцях, уникаючи неприємностей у вигляді зіткнень і подряпин.

13. Ford Focus

Плануючи купити цей автомобіль, ви повинні враховувати, що базовий Ford Focus не можна назвати дуже економічною машиною щодо витрати палива. Однак версія з дволітровим агрегатом та технологією EcoBoost відмінно підходить під цю категорію. До того ж, у хетчбеку знаходиться аж 125 «конячок» при тому, що споживання пального вбирається у 4,7-5 л/100 км шляху.

На компактному авто навіть вдасться швидко стартувати на світлофорах. До речі, Фокус випускається і в дизельній версії з 1,5-літровим двигуном та витратою 4,1 л/100 км. змішаного циклу. Запас потужності трохи нижче – 95 к.с.

14. Volkswagen Passat

У категорії економічних автомобілів непогано зарекомендував себе Volkswagen Passat з 1,4-літровим TSI двигуном. Цей агрегат генерує 150 к. с. потужності, тому чудово підходить для шанувальників динамічного стилю водіння, особливо у місті. Німецькому седану потрібно близько 4,7 літра бензину для міського циклу. У разі частого пересування трасою значення трохи знижується.

15. Toyota Yaris Cross

Завершує наш рейтинг найекономічніших автомобілів Toyota Yaris Cross 2020 модельного року з 1,5-літровим 120-сильним бензиновим двигуном. Ключовою “фішкою” цієї лінійки є повний гібридний привід. При пересуванні по слизькій поверхні на низьких швидкостях при погіршенні зчеплення задня вісь набирає чинності за рахунок спрацьовування допоміжного електромотора на 5 к. с.

Щодо паливної економічності до Toyota Yaris Cross немає жодних претензій. У міському циклі машині потрібно 6-6,5 літрів на 100 км шляху, тоді як за виїзді межі міста витрата знижується до 4,6-4,7 л/100 км. У комбінованому циклі показник коливається від 49 до 53 л/100 км.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти