У мережі показали унікальний “горбатий” ЗАЗ зі шкіряним салоном

Передньомоторний горбатий Запорожець, зі шкіряним салоном, шукає нового власника. Однак, чи знайдеться охочий витратити 22,5 тисяч доларів на цей проект – це ще невідомо. Про унікальний ЗАЗ розповіли в виданні “Hyser”.

ЗАЗ-965, випускався з 1961 по 1969 рік, був незвичайним та приємним автомобілем. Сьогодні ж, сучасним автолюбителям надається чудова можливість проявити свою фантазію та перетворити цей знаменитий Запорожець, відомий як “Горбатий”, в розкішний ретроавтомобіль. Зазначується, що такий тюнінг може мати високу ціну.

На одному з інтернет-майданчиків з приватними оголошеннями з’явився на продаж ЗАЗ-965А 1967 року випуску, оснащений японськими агрегатами та вишуканим салоном. Яскраво-зеленого кольору автомобільчик виставлений за ціну 22,5 тисяч доларів. Ця сума надзвичайно велика, навіть для ідеально відреставрованих автомобілів такого типу.

Тюнінгові експерти, з огляду на вибір силового агрегату та трансмісії, оцінюють оновленого “Запорожця” на високу оцінку, проте щодо зовнішнього вигляду виставляють йому менш високу оцінку.

У ЗАЗ-965А 1967 року встановлено мотор та автоматичну коробку передач японського кей-кара Honda Life. Компактний трициліндровий двигун об’ємом 658 кубічних сантиметрів розташований ззаду спереду, де зазвичай розташовується багажник у звичайному ЗАЗ-965А. В результаті, багажник знаходиться на задній частині автомобіля.

Кузов автомобіля був пофарбований яскраво-зеленим кольором в автомайстерні, а всередині було застосовано натуральну шкіру для оздоблення. Не тільки сидіння, але й двері та передня панель отримали шкіряне оздоблення.

Слід зазначити, що салон автомобіля переобладнали на два місця. Один з найоригінальніших елементів інтер’єру – селектор автоматичної коробки передач, який був підвішений до передньої панелі, схоже на те, як це реалізовано у сучасних мінівенах. Також автомобіль обладнаний стереосистемою та камерою заднього виду.

Колеса автомобіля виглядають привабливо – вони мають хромовані диски, хоча не зовсім підходять “горбатому” автомобілю з діодним прожектором та підвищеним кліренсом.

Багато людей стверджують, що майстри тюнінгу дуже старалися над новим інтер’єром цього “Запорожця”, але зовнішній вигляд залишає бажати кращого. Зовнішній вигляд має багато хромованих елементів, які не гармоніюють з традиційними лініями мікроавтомобіля.

Зокрема, можна зазначити фейкові повітрозабірники на передніх дверях та довгі дудки пневмосигналів на передніх крилах, які виглядають недоречно. Також не доречно виглядає світлодіодна “люстра” на даху, що надає враження, ніби це не міський автомобіль, а позашляховик.

Варто згадати, що ЗАЗ-965 був випущений у СРСР з 1960 по 1969 рік. Цей задньомоторний автомобіль мав задній привід та оригінальний 27-сильний двигун з повітряним охолодженням.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти