Чому автомобіль не заводиться: топ-10 найчастіших причин

У сучасний час все менше водіїв мають достатні знання про внутрішню будову автомобілів, що пов’язано з різноманіттям причин. На сьогоднішній день автомобілі стали технічно складнішими, а також збільшилася кількість різних моделей. Тому, якщо водій розбирається в будові простого бензинового автомобіля, це ще не означає, що він зможе вирішити проблеми з електрокаром.

У цій статті розглянемо найпоширеніші причини, з яких автомобіль може не запускатися. Зазначимо, що ми говоритимемо про інжекторні автомобілі, які працюють на газу та бензині. Bigmir)Авто розповість про основні причини незапуску двигуна і можливі варіанти вирішення найпоширеніших поломок, що впливають на запуск двигуна.

Почнемо з причин, з яких автомобіль не заводиться. Після того, як водій сідає в автомобіль і спробує його запустити, може статися так, що при повороті ключа в замку запалювання нічого не відбувається. Якщо при повороті ключа навіть не спрацьовує панель приладів, то перш за все варто перевірити акумулятор. Можливо, його потрібно замінити або спробувати зарядити. Якщо є бустер, його можна використовувати.

Однак навіть заряджений акумулятор не гарантує запуску автомобіля, оскільки його ресурс може вичерпатися, і він не зможе витримати роботу під навантаженням. Просто перевірте акумулятор, увімкнувши фари або сигналізацію. Якщо світло слабке або звук тихий, це означає, що його потрібно замінити.

Також можлива проблема зі стартером, який відповідає за запуск двигуна. Досвідчені водії можуть визначити його неправильну роботу за звуком. У більшості випадків з-під капота не почуєте жодних звуків або почуєте неправильні клацання. Є деякі поломки стартера, які можна виправити на місці, наприклад, перевірити проводку або замінити реле стартера. Але більшість поломок вимагають ремонту або заміни стартера.

Таким чином, незапуск автомобіля може бути спричинений проблемами з акумулятором або стартером. Якщо ви не можете самостійно вирішити ці проблеми, рекомендується звернутися до сервісного центру для отримання допомоги.

Що робити, якщо стартер крутить, а машина не заводиться

Якщо стартер крутить, а машина не заводиться, це може свідчити про проблеми в системі запалювання або паливній системі автомобіля. Для виявлення причин необхідно перевірити кілька компонентів.

Почнемо з системи запалювання. Перевірте свічки запалювання, котушку запалювання та високовольтні дроти. Перш ніж міняти свічки, огляньте їх на наявність пошкоджень та зазорів. Важливо використовувати свічки, які підходять до конкретної моделі автомобіля. Перевірте також високовольтні дроти на пошкодження і пробої. Котушку запалювання перевірте на наявність дефектів. Залежно від автомобіля, вона може бути загальною для всіх циліндрів або окремою для кожного циліндра.

У паливній системі перевірте паливний фільтр та паливні магістралі на протікання. Якщо не знаєте, як давно був замінений фільтр, краще його відразу замінити. Перевірте наявність палива в баку, оскільки показник рівня палива може бути непрацюючим. Перевірте роботу паливного насоса, слухаючи його роботу під час запуску двигуна або від’єднайте паливні магістралі, щоб переконатися, що насос належним чином накачує паливо.

Якщо перевірка цих компонентів не розкрила причину проблеми, можливо, потрібно звернутися до спеціалізованого сервісу для діагностики та ремонту. В деяких випадках може знадобитися очищення або заміна форсунок паливної системи.

Важливо мати на увазі, що наведені поради є загальними, і вирішення проблеми може залежати від конкретної моделі та стану автомобіля.

Чому не заводитися машина – особливі причини

Окрім перевірки акумулятора, паливної системи та системи запалювання, також варто звернути увагу на деякі електронні компоненти, які можуть мати вплив на запуск двигуна. Якщо попередні діагностичні кроки не привели до результату, зверніть увагу на наступне:

ЕБУ (електронний блок управління) – це “мозок” двигуна. Перевірте його на наявність пошкоджень або впливу вологи. У разі проблем з ЕБУ, може знадобитися заміна цього блоку.

Електропроводка – перевірте проводку, яка забезпечує живлення форсункам та котушкам запалювання. Переконайтеся в її цілісності та відсутності пошкоджень.

Запобіжники – огляньте запобіжники, які відповідають за роботу паливної системи та системи запалювання. Вони зазвичай знаходяться в окремому блоку під капотом. Переконайтеся, що запобіжники цілі та не прорвані.

Сигналізація – якщо у вас встановлена сигналізація, переконайтеся, що вона працює належним чином. Несправність або неправильна установка сигналізації може завадити запуску двигуна.

Неправильно встановлені сторонні системи – якщо в автомобілі встановлені додаткові електронні системи, переконайтеся, що вони не впливають на роботу паливної системи та системи запалювання негативним чином. Перевірте їх правильне підключення та сумісність з автомобілем.

У деяких випадках серйозним проблемою може бути несправність ЕБУ двигуна. Зверніть увагу на такі ситуації: ЕБУ було занурено у воду, автомобіль був у пожежі, сталося коротке замикання або автомобіль має більше 20 років. В таких випадках ймовірно знадобиться заміна ЕБУ, оскільки воно майже неможливо підлягає ремонту. Зверніться до автомобільних розборок для пошуку нового блоку.

Запам’ятайте, що ремонт електронних компонентів автомобіля краще довірити професіоналам, які мають відповідні навички та обладнання.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти