Запас ходу в 100 км: унікальний “Запорожець” на електротязі, який так і залишився легендою

Ще за часів радянського союзу інженери працювали над створенням цієї моделі, але на той час не було великого попиту на електрокари, оскільки не всі мешканці мали доступ до електричної енергії у своїх будинках.

Цей експериментальний автомобіль був розроблений ще за часів СРСР, але, на жаль, його концепція не відповідала вимогам сучасності.

В наш час автомобілі на електричному приводі вже не викликають такого великого здивування, як раніше. Але десятки років тому це було щось незвичайне. Радянська автомобільна промисловість проводила багато експериментів з створення електрокара, але конструкторам не вдалося досягти успіху.

Інформацію про цей електромобіль розповіли на порталі Hyser.

Нещодавно в інтернеті з’явилися фотографії дуже цікавого експериментального автомобіля, яким виявився ЗАЗ-968. Цей автомобіль був перетворений на електричний вже у 70-х роках.

Повідомляється, що залишилося лише два таких автомобілі, які збереглися до наших днів. Про їхнє місцезнаходження і стан залишається загадкою.

Є дані про те, що експериментальний “Запорожець” був обладнаний скромним електромотором потужністю 4 кіловати і міг розганятися до 60 кілометрів на годину. Але він мав непоганий запас ходу, орієнтовно 100 кілометрів, що було досить вражаючим на той період.

Ще одна цікава деталь: правильніше називати цей автомобіль ЗМІ, а не ЗАЗ, оскільки проект його створення відбувався в Запорізькому машинобудівному інституті, звідки походить абревіатура ЗМІ.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти