Водіям розповіли, що робити, якщо автомобіль не заводиться

Кожному водієві, хоча б один раз, доводилося стикатися з ситуацією, коли автомобіль не заводиться з певних причин. Проте в багатьох випадках можна встановити причину та самостійно виправити проблему за допомогою певних ознак.

Про це повідомляє видання Sante Plus.

Якщо автомобіль видає типові клацаючі звуки і не може запалитися, це може свідчити про слабкий акумулятор, забруднені клеми акумулятора або несправний стартер.

Спробуйте повернути ключ запалювання. Якщо приладова панель світиться, але автомобіль не заводиться, це означає, що акумулятор майже розряджений. В такому випадку поверніть ключ у вихідне положення близько 10 разів поспіль. Зупиніться й зачекайте п’ять хвилин, а потім знову спробуйте запустити двигун.

Перевірте клеми акумулятора. Проблеми можуть виникати через забруднення клем, які перешкоджають необхідному контакту. Вийміть їх і потрясіть або постукайте одну клему об стовпчик іншої. Після цього спробуйте знову запустити двигун.

Постукайте по стартеру. Спробуйте обережно постукати чимось важким по стартеру. Іноді його електроконтакти заїдають, і вони можуть бути розблоковані шляхом легкого постукування.

Якщо при повороті ключа нічого не відбувається і автомобіль не видає жодних звуків, тримайте ногу на педалі гальма та переведіть важіль механічної коробки в нейтральне положення. Переміщення важеля перемикання передач на нейтралку іноді допомагає відновити прохідність електричного струму всередині селектора. Рекомендується кілька разів повторити цю дію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти