Стало відомо, навіщо водії свердлять дірки у дверях автомобілів

Українські автолюбителі продовжують активно обирати вживані автомобілі. Після придбання такого транспортного засобу, зазвичай потрібно здійснити технічне обслуговування, відремонтувати підвіску, а також здійснити фарбування. Однак, існують і інші корисні операції, які на перший погляд можуть здатися дивними, але насправді мають свою логіку. Наприклад, свердління отворів у дверях.

На перший погляд це може здатися диким, особливо враховуючи те, що в старих автомобілях вже є досить багато отворів. Проте, якщо проаналізувати ситуацію, це має свою обґрунтованість. Автомобільна кузовна конструкція не є герметичною, тому через ущільнення скла вона може пропускати воду та бруд. Де ж все це накопичується? Правильно, внизу, у порожнині.

За проектом, у цьому місці повинні бути водовідведення, але вони ніколи не були проколювані або очищені. Більше того, протягом років експлуатації вони були зашморгані брудом, кілька разів пофарбовані, а потім повністю заблоковані якоюсь мастикою. І що нарешті? У дверях утворюється болото, вони починають іржавіти.

Щоб уникнути цього, досвідчені власники автомобілів проколюють існуючі або свердлять нові отвори для водовідведення, що допомагає вивести увесь накопичений бруд, який утворився у дверях протягом років експлуатації. Зовнішній вигляд автомобіля не постраждає, а аеродинаміка не буде порушена, проте двері, які також коштують певну суму, прослужать набагато довше. Крім того, скло в автомобілі буде значно рідше запотівати.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти