Топ-17 найненадійніших автомобілів із пробігом, на які не варто розраховувати в довгій дорозі

Британські фахівці та страховики провели глибоке дослідження, щоб на основі думок користувачів виявити автомобілі, які найчастіше доводилося ремонтувати. В опитуванні брало участь 25 тис. респондентів, яким запропонували оцінити різні моделі у віці 6-20 років. Експерти виявили, в яких автомобілях найчастіше виникали неполадки, і склали рейтинг найненадійніших моделей із пробігом.

1. Land Rover Discovery Sport

Здавалося б, в автомобілі преміум-класу все має бути максимально продуманим та якісним. А на практиці виявляється, що навіть такий престижний позашляховик не позбавлений недоліків. У рейтингу він набрав 55,4%. Фахівці вважають, що показник надійності у його випадку – лотерея, кому як пощастить. Одні водії займатимуться лише плановим ТО, інші – практично мешкають у сервісі.

На думку респондентів, позашляховик досить часто ламається, а ремонт обходиться дуже дорого. Як правило, водіям доводилося звертатися в сервіс з приводу виходу з ладу підвіски, обривів патрубків та різкого падіння потужності при обгоні, передчасного зношування втулок важелів задньої підвіски та ін.

Дрібних, але не менш прикрих поломок теж вистачає. Власники писали, що постійно щось не працює: то датчик ременів безпеки не реагує, то парктронік барахлить, то багажник не відкривається на потрібну висоту тощо. Словом, незважаючи на престижність моделі, її не можна назвати бездоганною.

2. Дизельний Range Rover Evoque

Вважається найулюбленішим та найпопулярнішим автомобілем у жіночої аудиторії. Незважаючи на це, багато власників залишилися щодо нього невисокої думки. За результатами опитування, його рейтинг – трохи більше ніж 56%.

Кросовери 2011-2019 рр. випуску часто виходять з ладу, тому постійно вимагають профілактики та ремонту. Більшість водіїв скаржилися на течії масляного піддону, вихід із ладу заднього сальника, блоку керування свічками запалювання та самі свічки.

3. Nissan X-Trail

Дивно, але незважаючи на репутацію досить якісної моделі, автомобіль також опинився у цьому списку. Рейтинг надійності серед екземплярів 2014-2022 років випуску – 58,3%.

Власники скаржилися на часті та численні поломки. Найчастіше це стосувалося електроніки, гальм, акумулятора, трансмісії. Один із головних недоліків кросовера, на думку водіїв – підвищена витрата олії. А також часте закоксовування кілець.

4. Lexus RX

У рейтингу надійності цим автомобілям із пробігом присудили 62%. За відгуками водіїв, проблеми виникали з пневматикою, педаллю газу, електронними системами та оптикою. А найчастіші несправності траплялися з гальмівною системою.

5. Nissan Qashqai

Бензинові моделі отримали 64,4% у рейтингу надійності. На думку користувачів, такі автомобілі найчастіше вимагають ремонту, ніж дизельні версії. Принаймні приблизно 43% власникам доводилося звертатися до майстерень. Вони скаржилися на несправності задньої та передньої підвісок, варіатора, розгерметизацію фар, розтріскування лобового скла.

6. Ford Fiesta

У рейтингу надійності автомобілю дали 65,5%. Опитані власники скаржилися на численні несправності та поломки. Найчастіше виникали проблеми з двигуном та електронною начинкою. Крім цього, були відмічені й інші недоліки: труднощі з холодним пуском, неполадки насоса системи охолодження, а також підтікання клапанної кришки, заднього сальника коленвала та ін.

7. Nissan Micra

Компактний хетчбек отримав 66,4% рейтингу. Судячи з опитувань власників, це одна з моделей, що найбільш критикуються, серед конкурентів свого класу. Було наголошено, що водіям доводилося стикатися з найрізноманітнішими несправностями. Особливо часто доводилося ремонтувати підвіску, електроніку та покращувати шумоізоляцію.

8. Tesla Model S

Власники електрокарів із пробігом оцінили надійність автомобілів 2014-2022 років випуску на 67,5%. Було зазначено, що такі моделі найчастіше вимагали ремонту. Принаймні переважна більшість (64%) водіїв заявили, що їм доводилося звертатися до автосервісів із поломками електроніки, системи навігації, кондиціонера та заміни батареї.

До частих несправностей користувачі віднесли поломки редуктора, необхідність оновлення прошивки.

9. Дизельний Mercedes-Benz C-Class

За результатами опитування, автомобіль із пробігом отримав 67,5% у рейтингу надійності. Загалом дизельні моделі мало в чому поступаються бензиновим. Але ремонт двигуна обходиться значно дорожче.

10. Audi Q7

Користувачі оцінили надійність позашляховиків із пробігом на 67,6%. Автомобіль напханий складною електронікою та допоміжними системами. З часом вони починають барахлити і виходити з ладу. А ремонт таких компонентів завжди коштує грошей.

Крім цього, респонденти скаржилися на неполадки газорозподільного механізму і паливного насоса. Нарікання викликало і лакофарбове покриття. Виявилося, що багатьом водіям доводилося його оновлювати кожні 3-4 роки.

11. Volkswagen Golf

Автомобіль є одним з найпопулярніших і продається. Але незважаючи на це, власники вважають його не дуже надійним. Опитування показало, що понад 68% водіїв доводилося займатися частими ремонтами. В основному проблеми виникали з паливною системою, електронною начинкою, гідравлічним підсилювачем керма.

12. Dacia Duster

У рейтингу ненадійних автомобілів кросоверу віддали 68,2% голосів. Виявилося, що майже 45% машин мали проблеми з двигуном і електронікою. Також відзначалася слабка робота аудіосистеми та підвищена витрата палива.

13. Дизельний Volkswagen Passat

У рейтингу автомобілю дали 68,3%. Багато респондентів (40%) відзначали, що їм доводилося часто займатися ремонтом. На щастя, значних проблем виникало не так багато. В основному це були дрібні несправності та дефекти середньої складності. Щоправда, водії зазначили, що ремонт може влетіти у копійку, оскільки запчастини коштують досить дорого.

14. Дизельний Nissan Qashqai

Автомобіль отримав 68,3% довіри опитаних власників. Вони вказали, що дизельну модель доводиться частіше ремонтувати, ніж бензинову. Проблеми виникали з динамікою, кермовими колонками, контролем сліпих зон. Були скарги на слабкий підігрів лобового скла та сидінь, поява частих скрипів у різних місцях.

15. Дизельний Jaguar XE

Опитування власників седанів 2015-2022 р. в. показав, що незадоволених якістю машини виявилося досить багато – 68,5%. Було наголошено, що дизельні моделі частіше ламалися, ніж бензинові. Майже половина власників (48%) зазначили, що проблеми частіше виникали з гальмівною системою та електронікою. Трохи рідше траплялися інші дорогі поломки: ремонт чи заміна нагнітачів, АКПП.

Інші водії вказали на дефекти паливної магістралі (щоправда, це проблему визнали самі виробники, тому несправність усувається за їх рахунок), підвищені витрати масла. Були відмічені й дрібні дефекти, які доводилося усувати – наприклад, зависання та поломки мультимедійної системи.

16. BMW X1

Висловлених претензій до кросоверу виявилося чимало – 69%. Більшість власників (29%) відзначили проблеми із підвіскою. Критикували також встановлені шини: їхню дорожнечу, відсутність запаски та ремкомплекту, непередбачувану поведінку в колії.

Респонденти вказали на часті ремонти ходової, парктроніків, вентилятора, стабілізатора, кардана кермового. Принагідно відзначили різні дрібні поломки. Судячи з відгуків, придбаний кросовер з пробігом може згодом стати дорогим задоволенням.

17. Hyundai Santa Fe

Про кросовер з Південної Кореї критично відгукнулося близько 35% респондентів, що становить 68,7%. Власники скаржилися, що їм доводиться часто ремонтувати автомобіль. Більшість претензій стосувалася коробки передач, оскільки переважно цей вузол виходив із ладу. Слідом зазначили погану роботу зчеплення.

Крім цього, користувачі вказали інші недоліки автомобіля, через які у них виникали проблеми. Це дуже низьке розташування ліхтарів, через що вони швидко забруднювались. В результаті кросовер був погано видно іншим учасникам дорожнього руху. Низький дорожній просвіт також створював проблеми під час їзди погано обладнаними дорогами.

Претензії було пред’явлено і силовому агрегату. За відгуками, власники часто стикалися з несправностями циліндрів, каталізаторів та паливного насосу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти