Топ-10 автомобільних брендів, які подавали надії, але швидко зникли

Сучасний автомобільний ринок пропонує набагато більший асортимент, ніж кілька десятиліть тому. Але час не стоїть на місці, і деякі автомобільні бренди не змогли впоратися з новими тенденціями в галузі автовиробництва.

Тут представлено 10 автомобільних марок, які вийшли з ринку.

1. NSU

Німецька компанія NSU, яка була заснована у 1873 році, виготовляла інноваційні задньомоторні моделі, що були дуже популярні до 1960-х років. Проте їх спроба з випуском моделі з недовговічним двигуном Ванкеля не виправдала очікувань, і компанію поглинув концерн Volkswagen Group в 1969 році.

2. Daewoo

Корейський бренд Daewoo, який колись був великим автовиробником, зазнав фінансових проблем і банкрутства в 1999 році. Більшість моделей під цим брендом нині випускаються під назвою Chevrolet.

3. SIMCA

Французький бренд SIMCA, який був відомий у пострадянському просторі як основа для створення Москвича-2141, випустив останню модель під своїм ім’ям у 1975 році. Після цього компанія стала частиною Chrysler, але бренд SIMCA був припинений.

4. Talbot

Бренд Talbot був відомий в Франції і Великобританії з початку ХХ століття. У 1959 році він перейшов під керівництво фірми SIMCA, а потім був ліквідований. Однак в 1979 році Talbot був відроджений концерном PSA, але через 15 років компанія була остаточно закрита.

5. Oldsmobile

Одна з найстаріших і поважаних марок автомобілів в Америці, Oldsmobile, протягом 107 років була символом стабільності та вічних цінностей. У 80-ті роки минулого століття вони виробляли дизайнерськи і передові автомобілі. Проте, з часом бренд не зміг втриматися на конкурентному ринку і був ліквідований в 2004 році.

6. Plymouth

Plymouth, ще одна американська автомобільна марка, яка заслужено вважалася народною, залишилася в минулому столітті. З 1928 року бренд успішно конкурував з Ford і Chevrolet на ринку бюджетних автомобілів, а навіть співпрацював з Mitsubishi у 90-ті роки. Проте, це не змогло уберегти Plymouth від ліквідації в 2000 році.

7. Tatra

Чеський автомобільний бренд Tatra, який колись був досить популярним, застопорився на одному моделі з різним дизайном, не встигнувши йти в ногу з часом. Останнє спробування оживити марку було з модернізованою версією Tatra 700 з V8 двигуном, але продажі були дуже обмеженими. Цей провал став кінцем для Tatra.

8. Triumph

Нещодавно мало хто чув про машини під назвою Triumph, але більше півстоліття тому цей автомобіль був мрією багатьох водіїв. Компанія Triumph успішно виробляла родстери і седани, конкуруючи навіть з BMW. Проте в 80-ті роки ситуація змінилася, і після моделі Triumph TR8 не було видатних новинок. Сьогодні бренд знаходиться у власності BMW, але його відродження не розглядається.

9. SAAB

SAAB, шведський автовиробник, все ще залишається в серцях багатьох автомобілістів. Вони випускали динамічні моделі, які були популярні серед інтелектуалів та естетів. Проте, постійна зміна власників призвела до зупинки перспективного розвитку марки. Останні автомобілі SAAB були випущені в 2010 році, і немає жодної інформації про його можливе відродження.

10. Mercury

Mercury, заснована в 1938 році, марка автомобілів, була призначена для середньої цінової категорії між Ford і Lincoln. У свої роки вона мала потенціал для розвитку і була популярною серед споживачів. Проте в останні роки свого існування вона не змогла привернути увагу молодої аудиторії і випускала моделі, які були схожими на Ford. Це призвело до її згасання, оскільки споживачам було легше придбати автомобіль від відомої марки з роками перевіреним репутацією.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти