Водіям розповіли, як їздити, щоб економити пальне

В Україні ціни на бензин та дизельне паливо зростають, тому водії повинні почати звертати увагу на свої витрати пального та спробувати їх зменшити.

Згідно з інформацією від “Апострофа”, є деякі помилки, які при тривалих поїздках за містом збільшують витрати автомобільного палива.

Відомо, що підтримання постійної швидкості, мінімум зупинок та розгонів допомагають знизити споживання палива до мінімуму.

Також важливо перевірити тиск у шинах та врахувати навантаження, яке створюють пасажири та вантаж в багажнику. Якщо ви плануєте перевозити трьох пасажирів та вантаж вагою понад 50 кілограмів, рекомендується збільшити тиск у шинах на 10-20%.

Одним із способів економії вважається вимкнення кондиціонера та відкриття вікон для освіження повітря. Однак варто зазначити, що відкриті вікна погіршують аеродинамічні характеристики автомобіля та можуть збільшити витрату палива на 1 літр.

Під час руху на підйомах важливо вчасно знижувати передачу, в залежності від крутості підйому.

Проте, найважливішою проблемою є неоптимальний швидкісний режим та перебування автомобіля на нижчій передачі. Встановлено, що кожні 100 кілометрів, пройдені з вищою швидкістю, заощаджують лише 5-10 хвилин часу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти