Назвали топ-5 автомобільних двигунів, які здатні проїхати 500 000 км

У цій статті “Твоя МАШИНА” розповість про деякі двигуни, які протягом років експлуатації довели свою надійність, здатність подолати пробіги до 500 000 км.

Проте варто пам’ятати, що навіть найтриваліший двигун може вийти з ладу, якщо його необережно експлуатувати.

Renault – K4M і F4R

Серія K входить до сімейства рядних чотирициліндрових бензинових двигунів, які виготовляються з 2001 року. Вони мають 16 клапанів та робочий об’єм від 1,4 до 1,6 літра. Ці двигуни встановлюються, зокрема, на такі моделі як Renault Logan, Renault Laguna (II), Renault Scenic (II), Renault Mеgane (II і III), Renault Duster.

Серія F також належить до сімейства рядних чотирициліндрових бензинових двигунів, вироблених починаючи з 1996 року. Вони мають 16 клапанів та робочий об’єм 1,8 літра. Ці двигуни встановлюються, зокрема, на моделі Renault Espace і Renault Clio.

Hyundai / Kia – G4FA і G4FC

Ці двигуни входять до серії Gamma, яка виробляється з 2006 року і замінила застарілі двигуни Alpha. Серія Gamma включає різні модифікації двигунів, зокрема відомі 1,4-літровий G4FA і 1,6-літровий G4FC. Вони встановлюються на такі моделі, як Hyundai Accent, Kia Rio, Kia Cee’d II і Hyundai i20.

Chevrolet – B15D2

Даний двигун B15D2 об’ємом 1,5 літра випускається з 2012 року. Блок циліндрів виготовлений з чавуну, а двигун оснащений 4 клапанами на циліндр. Його встановлюють на автомобілі Chevrolet Cobalt, Chevrolet Spin, Chevrolet Sail, Daewoo Gentra, Ravon Gentra і Ravon Nexia.

Volkswagen – BSE

Мотор BSE об’ємом 1,6 літра виготовлявся з 2002 до 2015 року і встановлювався на популярні моделі концерну Volkswagen, такі як Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Touran і Volkswagen Caddy. Крім того, цей двигун можна знайти під капотом автомобілів марок Audi, Seat і Skoda.

Toyota – 2AR-FE

Даний двигун 2AR-FE об’ємом 2,5 літра виробляється з 2008 року на заводах в Японії і США. Він встановлюється на широкий спектр передньопривідних моделей концерну Toyota, включаючи автомобілі Lexus і Scion. Всі версії цього двигуна оснащені системою зміни фаз газорозподілу Dual VVT-i.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти