Топ-12 найнадійніших хетчбеків, що не завдають власникам зайвого клопоту

Видання “Твоя МАШИНА” пропонує вам список найнадійніших хетчбеків, складений експертами з Великої Британії на основі опитування 25 тисяч автовласників. Цей рейтинг включає автомобілі різних країн, а не лише англійського виробництва. Зауважимо, що тільки одна британська машина потрапила до цього списку. Решта автомобілів є продуктом автопрому інших країн. Ці авто рідко виходять з ладу, що дає можливість купувати їх вживаними, не хвилюючись про серйозні проблеми з ремонтом.

Honda Jazz

За результатами опитування, “Honda Jazz” попереднього покоління (2015-2020 років випуску) визнана найнадійнішим хетчбеком. Ця японська машина протягом двох останніх років не створила жодних проблем для своїх власників. Вона оцінюється за свою практичність і просторий салон, а також має відносно доступну ціну.

Toyota Yaris

На другому місці опитання респонденти поставили “Toyota Yaris” попереднього покоління (2011-2020 років випуску). Всього 5% власників цього авто зазнали проблем. Хоча найбільш часто виникали неполадки з підвіскою, вони легко усувалися в автосервісах всього за кілька днів.

Suzuki Swift

На третьому місці за надійністю розташувався японський хетчбек “Suzuki Swift”. Приблизно 6% опитаних власників повідомили про проблеми з акумулятором. Проте, ці несправності не приводили до такого серйозного виходу з ладу автомобіля, щоб його довелося евакуювати до автосервісу.

У середньому ремонт займав до одного тижня і коштував від 50 до 100 фунтів стерлінгів.

Mazda 2

“Mazda 2” також увійшла до списку як надійний хетчбек за думкою автовласників. Тільки 8% опитаних повідомили про неполадки з цим авто. Найчастіше проблеми виникали з електронікою, але всі несправності ефективно вирішувалися протягом одного дня. Вартість ремонту становила від 200 до 500 фунтів стерлінгів.

Kia Rio

Автомобілі марки “Kia Rio” також визнані надійними і популярними. Велику популярність вони здобули в Великій Британії завдяки доступній ціні. У період володіння цим корейським хетчбеком лише 11% водіїв повідомили про несправності силового агрегату, кузова, салонного оздоблення, підвіски та електроніки. Більшість ремонтів займала один день і коштувала від 50 до 300 фунтів стерлінгів.

Citroen C1

Моделі Citroen C1 випуску з 2014 року визнані надійними автомобілями французької марки. При опитуванні 12% респондентів відзначили проблеми з цими хетчбеками, зокрема несправності у моторі, акумуляторі та гальмівній системі.

За два роки експлуатації, 80% власників зуміли усунути несправності в сервісному центрі протягом тижня. Витрати на ремонт становили приблизно 100 фунтів стерлінгів. Однак, 20% автовласників довелося заплатити 500 фунтів стерлінгів за ремонт.

Mini Cooper

У опитуванні брали участь власники Mini Cooper випуску з 2014 року і пізніше. 13% респондентів відзначили проблеми з цими хетчбеками, зокрема в моторі, трансмісії та електриці. Автомобілі Mini Cooper, що працюють на дизельному паливі, були менш надійними, і на них поскаржилися 40% власників.

У 13% випадків ремонт був безкоштовним для автовласників. А 25% водіїв заплатили близько 1500 фунтів стерлінгів. Ремонт, як правило, тривав не більше однієї доби у 50% випадків, але інші власники мусили чекати приблизно тиждень.

Audi A1

Моделі Audi A1, що були випущені в період з 2010 по 2018 роки, відомі своєю надійністю. За результатами опитування, 15% власників цих автомобілів зазнали проблем. Найпоширеніші скарги стосувалися стану кузова, електричної системи, паливної системи та підвіски. Незважаючи на це, поломки не перешкоджали власникам користуватися автомобілем. У 14% випадків ремонт покривалася гарантією, а решта власників витратили від 500 до 1 тис. фунтів стерлінгів на ремонт.

Skoda Fabia

Нові моделі Skoda Fabia, які були випущені з 2015 по 2021 роки, показують ще більшу надійність, ніж їх попередники. Однак і тут не обійшлося без деяких проблем. Найпоширеніші несправності відбувалися з акумулятором та кондиціонером і торкнулися 18% власників. Незважаючи на це, ці проблеми не мають серйозного впливу, і власники можуть безперешкодно користуватися своїми автомобілями. В 9% випадків ремонт був покритий страховкою, а решта власників сплачували від 750 фунтів стерлінгів і навіть більше за ремонт. Проте таких випадків було дуже мало серед опитаних.

Kia Picanto

Kia Picanto – це бюджетний міський хетчбек. Цей компактний автомобіль споживає трохи більше 4,4 літра палива на 100 кілометрів пробігу. Третє покоління, яке було представлене на Женевському автосалоні в 2017 році, отримало високі оцінки у краш-тестах Європейської Асоціації безпеки дорожнього руху.

Нова модель має спортивні елементи на передньому бампері, агресивну радіаторну решітку та елегантні передні світлодіодні фари. Це надає автомобілю молодіжний вигляд, але при цьому зберігається класичний дизайн кузова. Спортивні комплектації включають додаткові аеродинамічні елементи, спойлери та великі колеса з логотипом компанії.

Автомобіль оснащений 1,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 67 к.с. або 1,2-літровим двигуном потужністю 87 к.с. Вибір доступний між п’ятиступінчастою механічною коробкою передач або чотириступінчастим “автоматом”.

Щодо надійності, Kia Picanto, випущений з 2011 по 2017 роки, визнано надійним автомобілем.

Volkswagen Polo

Якщо говорити про надійність хетчбека Volkswagen Polo, випущеного з 2009 по 2017 роки, то моделі з бензиновими двигунами виявилися бездоганнішими порівняно з дизельними. Згідно з опитуванням, 22% власників автомобілів з бензиновим двигуном звернулися на ремонт протягом останніх двох років, у порівнянні з 44% власників Volkswagen Polo з дизельним двигуном.

Основні несправності відбувалися, головним чином, у двигуні, але аварійна ситуація не вимагала евакуації. У 25% випадків ремонт був покритий гарантією, а інші власники платили до 500 фунтів стерлінгів за ремонт.

Ford Fiesta

П’ятидверний Ford Fiesta закриває список найнадійніших хетчбеків. Цей автомобіль знаходиться на межі між бюджетним і середнім ціновим сегментами.

Сьоме покоління Ford Fiesta було представлено у 2016 році. Цей хетчбек B-класу з переднім приводом має світлодіодні фари головного освітлення. Завдяки новій платформі розміри автомобіля збільшилися, а заднє сидіння стало більш просторним на 5 см. Жорсткі навісні панелі забезпечують надійну шумоізоляцію та захист від вібрацій.

Базова версія оснащена сенсорним дисплеєм мультимедійної системи, камерою кругового огляду та системою контролю “сліпих” зон, а також системою підтримки керування та датчиками руху.

Загалом, Ford Fiesta пропонує бензинові двигуни об’ємом 1,0 л з потужністю 70 к.с., 85 к.с., 100 к.с. або 125 к.с., а також дизельний двигун об’ємом 1,5 л і потужністю 85 к.с. Варто відзначити, що версії з бензиновими двигунами вважаються надійнішими, ніж версії з дизельними двигунами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти