Про що не розповідають в автошколі, але це повинен знати кожен водій

У автошколах, окрім навчання водінню, надаються лише основні знання про автомобіль. Але водії-новачки, які тільки отримали права, часто роблять прості помилки. Як їх уникнути? “Твоя МАШИНА” вирішила розібратися в цьому.

Всі водії повинні знати назви основних деталей та вузлів автомобіля. Водій повинен вміти перевіряти рівень масла та, за необхідності, доливати його, від’єднувати акумулятор (і “прикурювати” його), міняти проколене колесо. Треба вміти виконувати прості ремонтні роботи, щоб не звертатися до автосервісу через незначні проблеми.

Якщо ви стали власником своєї першої машини, вам слід детально вивчити її.

Ознайомтесь зі значенням знаків та символів на приладовій панелі. Іноді вони можуть попередити про серйозні поломки, через які подальша експлуатація автомобіля може бути небезпечною.

У мережі Інтернет зараз багато відео, в яких розповідається про різні автомобілі, їх конструкцію, обладнання та комплектацію. Такі відеоматеріали можуть бути корисними для початківців водіїв.

Кожен водій повинен знати, як діяти в надзвичайних ситуаціях та як керувати автомобілем в поганих погодних умовах. Можливо, необізнаним водіям краще утриматися від керування авто при поганій погоді зовсім.

Початківцю водію слід ставитися відповідально до своєї машини та поїздок з самого першого дня. В іншому випадку в нього можуть виникнути проблеми.

Джерело Твоя МАШИНА
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти