Водіям розповіли, як витримати у спеку в авто без кондиціонера

Наближається літня спека, і науковці попереджають, що цього року літо може бути надзвичайно спекотним. Тому саме час підготуватись із лайфхаками для охолодження нашого оточення, зокрема, салону автомобіля, який під впливом сонячних променів може значно нагріватись. Не завжди ми можемо використовувати кондиціонер, оскільки він може зламатись, а в старих автомобілях його може не бути.

OBOZREVATEL зібрав кілька порад, як знизити температуру у салоні автомобіля без використання кондиціонера, що допоможе перенести навіть найспекотніші поїздки.

Зберігайте прохолоду в салоні

Найефективніший спосіб боротьби зі спекою в автомобілі – уникати його нагрівання. Для цього можна використовувати захисний екран на лобове скло, старатись паркуватись у тіні або на закритому майданчику, провітрювати салон перед поїздкою. Дуже важливо перед виїздом налаштувати комфортну температуру всередині автомобіля.

Використовуйте засоби для поглинання тепла

Щоб уберегти сидіння від перегріву, розкладайте на них покривала або пледи, коли автомобіль припаркований. Цей “чохол” зможе поглинути значну кількість тепла, що зменшить його розпеченість, коли ви захочете сісти на сидіння.

Не забувайте про воду

Майте достатню кількість води або безалкогольних напоїв у салоні. Відволікаючи організм від водного балансу, ви ризикуєте погіршити стан свого здоров’я під час спеки. Крім того, можна обладнати воду для охолодження у відділенні для речей.

Забезпечте притік свіжого повітря

Для того, щоб салон не нагрівався, важливо забезпечити постійну циркуляцію свіжого повітря. Просто відкрийте вікна. Також можна скористатися системою вентиляції автомобіля або примусовим засмоктуванням повітря ззовні.

Одягайтеся відповідно

Щоб не перегріватись за кермом або на пасажирському сидінні, оберіть легкий одяг, який добре пропускає повітря. Чим більше шкіра може “дихати”, тим комфортніше ви будете почуватись при високих температурах. Уникайте обтислих речей та одягу з щільних тканин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти