Водіям розповіли, як швидко охолодити автомобіль без кондиціонера

Зранку, залишивши автомобіль у тіні, а пізніше, вдень, забравши його з палаючого сонця або затримавшись в пробці під яскравим сонячним промінням, ми часто стикаємося з проблемою перегріву автомобіля. Особливо, якщо кондиціонер відсутній або несправний. Під час нагрівання автомобіля, внутрішня температура підвищується не просто до спекотного, а до пекельно жаркого рівня.

Щоб допомогти швидко охолодити автомобіль, експерти Sante Plus пропонують декілька способів.

Кондиціонери споживають значну кількість палива. Сучасні автомобілі оснащені кондиціонерами, які забезпечують необхідний комфорт у спекотні місяці. Однак, з точки зору палива, вони дуже витратні. Якщо вам доводиться часто їздити влітку, постійне вмикання кондиціонера може стати великим витратою.

Таксисти стверджують, що ввімкнений кондиціонер споживає близько 13 літрів палива на 100 км, тоді як без нього витрата палива знижується до 9-10 літрів.

Крім того, рекомендується не включати кондиціонер при швидкості нижче 70 км/год і відкривати вікна. При такій швидкості повітрообмін є достатнім, а опір повітря незначним.

Як же швидко охолодити автомобіль?

1. Провітрювання салону

Відкрийте обидва вікна з одного боку автомобіля і кілька разів похитуйте двері з протилежного боку. Це може виглядати не дуже естетично, але такий рух допоможе швидко вивести гаряче повітря з салону.

2. Використовуйте нижні вентиляційні отвори

Відчути прохолоду в ногах дуже приємно, і це допоможе швидко вивести тепле повітря, яке підніметься вгору і вийде через відкриті вікна. При цьому не забудьте закрити верхні вентиляційні отвори на панелі приладів, щоб потік повітря, що входить в автомобіль, був направлений вгору.

3. Утримуйте вікна відчиненими

Після початку руху тримайте вікна відкритими протягом декількох хвилин, щоб гаряче повітря повністю вийшло. Продовжуйте це робити, доки повітря з вентиляційних отворів не стане прохолоднішим, ніж зовнішня температура.

4. Використовуйте вікна і двері

Знизьте одне з вікон і створіть протяг, відкривши протилежні двері. Це забезпечить потік повітря і допоможе швидко знизити температуру в салоні, оскільки буде відбуватись рециркуляція повітря всередині автомобіля.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти