У мережі показали рідкісні фото унікальної “Таврії” із двигуном Volkswagen

Недавно з’явилися фотографії маловідомого автомобіля ЗАЗ-1142, відомого як “Таврія”. Ця особлива версія була призначена для експорту до країн Європи. Про це повідомляє “Автоцентр”.

ЗАЗ-1142 “Таврія” була представлена в 1993 році на автомобільній виставці Automotive-93. Зовнішньо хетчбек нічим не відрізнявся від звичайної моделі ЗАЗ-1102.

Основні зміни були здійснені під капотом: “Таврія” отримала двигун від Volkswagen. Цей 1,3-літровий двигун був використаний в Volkswagen Golf II і Polo.

Фото: autocentre.ua

Потужність цього двигуна становила 54 к. с., що не багато відрізнялося від потужності 1,2-літрового 53-сильного двигуна ЗАЗ-1102. Однак новий двигун із системою вприску палива був екологічно чистішим, ніж карбюраторний двигун ЗАЗ-1102. Він відповідав сучасним екологічним стандартам.

ЗАЗ-1142 розвивав швидкість 150 км/год і витрачав 8,3 літра палива на 100 км в міському циклі. На той час це були досить непогані показники.

Незважаючи на те, що “Таврія” ЗАЗ-1142 була спроектована для європейського ринку, вона так і не увійшла в серійне виробництво. Економічна криза 90-х завадила розпочати масове виробництво цієї моделі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти