Водіям розповіли, чому автомобіль погано гальмує і як це виправити

Згідно з повідомленням Avtomir.ua, правильна реакція гальм автомобіля на дії водія має вирішальне значення для безпеки водія, пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

У разі проникнення повітря до гальмівної системи виникають проблеми, оскільки повітря легко стискається, на відміну від гальмівної рідини. Це призводить до втрати ефективності гальм і автомобіль не реагує на перший натиск на гальмівну педаль. У таких випадках необхідно прокачати гальмівну систему для видалення всіх повітряних замків.

Іншою причиною проблем може бути закипання гальмівної рідини. Хоча такі ситуації стаються рідко, якщо в гальмівну систему додана застаріла або низькоякісна рідина. В таких випадках необхідно терміново замінити рідину на сучасну та якісну гальмівну рідину.

Також можуть виникнути проблеми з гальмівними шлангами, які з часом старіють і можуть розірватися. Під час гострого гальмування старий та зношений шланг може не витримати навантаження. Тому експерти рекомендують регулярно перевіряти гальмівні шланги та замінювати їх приблизно кожні десять років.

Крім того, необхідно періодично перевіряти та замінювати гальмівні колодки та диски. Старі та заржавілі колодки та диски не забезпечать належного гальмування.

Іноді погана ефективність гальм може бути спричинена забрудненням колодок, дисків або барабанів мастилом. Масло може протікати з ступичного підшипника або накопичуватися після дощу або мийки автомобіля.

Експерти наголошують на тому, що часто зустрічається проблема з втратою рухливості гальмівного механізму, коли поршень у гальмівному циліндрі або гальмівні колодки застрягають. Також важливо слідкувати за станом шин, оскільки зношений протектор не забезпечує належного зчеплення з дорогою. Необхідно регулярно перевіряти тиск у всіх шинах, оскільки колесо з недостатнім тиском, наприклад, 1 бар, має гірше зчеплення з дорогою, особливо влітку.

Загалом, основне правило – не відкладати вирішення проблем на потім і постійно стежити за станом автомобіля з метою забезпечення безпеки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти