На що звернути увагу, обираючи вживаний автомобіль

При обиранні вживаного автомобіля, існують деякі аспекти, на які варто звернути увагу, пише “Твоя МАШИНА”.

На що треба звернути увагу:

Історія та стан автомобіля

Перевірте історію автомобіля, включаючи кількість попередніх власників, сервісну книжку, історію обслуговування та звіти про аварії. Огляньте автомобіль ззовні та всередині, зверніть увагу на будь-які ознаки пошкоджень, ржавчини або нещасних випадків.

Механічний стан

Проведіть тест-драйв, щоб перевірити механічний стан автомобіля. Зверніть увагу на плавність переключення передач, стан гальм, роботу двигуна та систем охолодження. Важливо також перевірити стан підвіски та системи керування.

Кілометраж

Перевірте пробіг автомобіля. Надмірно великий пробіг може вказувати на зношеність та можливі проблеми. Зверніть увагу на рік випуску автомобіля та порівняйте пробіг з нормою для даної моделі.

Перевірка документів

Переконайтеся, що всі необхідні документи, такі як технічний паспорт, сертифікат про реєстрацію, страховка, пройшли перевірку. Перевірте, чи немає юридичних проблем або обмежень щодо власності автомобіля.

Репутація продавця

Якщо ви купуєте автомобіль у приватної особи або дилера, перевірте їх репутацію та відгуки в Інтернеті. Порадьтеся зі знайомими або експертами, які можуть надати рекомендації щодо довіреності продавця.

Сервісна історія

Якщо можливо, перевірте сервісну історію автомобіля. Дізнайтеся про регулярне обслуговування, ремонти та заміну деталей. Наявність повної сервісної історії може свідчити про добре доглянутий автомобіль.

Особиста оцінка

Довіртеся своєму особистому враженню після огляду та тест-драйву. Якщо щось викликає підозру або ви відчуваєте незручність, варто розглянути інший варіант.

Завжди рекомендується проконсультуватися з досвідченим механіком або експертом з автомобільного ринку, якщо ви не маєте достатнього досвіду у покупці вживаного автомобіля.

Джерело Твоя МАШИНА
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти