Водіям назвали три способи перевірити, чи є подушки безпеки в авто з пробігом

Якщо в автомобілі, який ви купуєте, замість справжніх подушок безпеки встановлені підробки, вартість відновлення може бути значною. Тому перед покупкою важливо переконатися, що подушки безпеки є на своєму місці. Цю інформацію надав автомобільний експерт.

Експерт вказав на три способи перевірки наявності подушок безпеки у вживаному автомобілі.

1. Огляд панелей, що покривають подушки безпеки, на відмінності від інших елементів, зазори або видимі пошкодження.

Варто уважно розглянути кожну панель зі спеціальними значками або написами “Airbag”. Якщо вони мають відмінну від сусідніх пластикових деталей фарбування, випирання або помітні зазори, ймовірно, під час аварії подушки безпеки спрацювали, і їх замінили муляжами.

2. Перевірка дати, зазначеної на ременях безпеки.

Ця дата повинна збігатися з датою випуску автомобіля. Якщо вони не співпадають, це може свідчити про участь транспортного засобу в ДТП. Після аварії ремені безпеки спрацьовують та фіксуються у своєму положенні, і їх можна лише замінити.

3. Перевірка індикатора на приладовій панелі.

При запуску двигуна всі контрольні лампи, включаючи лампу “Airbag”, спалахують на панелі приладів для виявлення несправностей. Якщо подушки безпеки працюють належним чином, цей індикатор повинен загорітися і вимкнутися через п’ять секунд пізніше, ніж інші. Якщо ця лампа вимикається одночасно з іншими, ймовірно, в автомобілі відсутні подушки безпеки, і було змінено електроніку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти