Водіям розповіли, чому не можна мити автомобіль у спеку під сонцем

Якщо автомобіль зимою покривається вологим брудом, то влітку виникають проблеми з пилом та комахами, які прилипають до кузова та вікон. Тобто проблема регулярного миття автомобіля залишається актуальною й у теплу пору року. Проте до неї додається ще одна – догляд за авто в умовах спеки та під палючим сонцем може завдати йому шкоди.

OBOZREVATEL проаналізував небезпеки, пов’язані з миттям автомобілів влітку, та надав рекомендації, як їх уникнути.

Швидке висихання

У спеку, коли повітря й сам автомобіль надзвичайно гарячі, вода та мильна піна на кузові швидко висихають. Ви не встигаєте як слід обробити поверхню, і отримуєте некрасиві плями. Щоб уникнути цього, рекомендується мити автомобіль починаючи згори і працювати донизу.

Перепади температури

Влітку кузов зазвичай поливають холодною водою. Проте такі різкі зміни температури можуть призвести до розтріскування покриття, що в подальшому може спричинити корозію. Тому рекомендується мити автомобіль у ранковий або вечірній час після заходу сонця, коли температура повітря не така висока.

Ризик для здоров’я

Миття автомобіля під палючим сонцем приносить ризики не лише для транспортного засобу, але й для людини, яка його чистить. Можливе отримання сонячних опіків та теплового чи сонячного удару. Тому миття потрібно проводити у затінку або під навісом, уникаючи найспекотніші години, і дбаючи про своє власне охолодження.

Як правильно мити автомобіль в спеку

По-перше, дайте кузову охолонути. Припаркуйте автомобіль під навісом або в закритому приміщенні принаймні на 30-60 хвилин, або мийте його вранці. Перед миттям також можна додатково обливати кузов холодною водою. Зверніть особливу увагу на гальмівні диски – вони повинні охолонути повністю.

Ні в якому разі не користуйтеся крижаною водою для миття, оскільки це може бути шкідливим для покриття автомобіля. Якщо потрібна тепла вода, її можна нагріти, наприклад, на сонці.

Наносячи піну, покрийте сухий кузов безконтактним способом, щоб уникнути залишків на автомобілі.

Майте на увазі, що якщо мильні засоби швидко висихають, вони можуть залишити стійкі плями, які навіть під час полірування важко видалити. Особливо уразливі на це хромовані елементи. Тому такі деталі краще мити окремо.

Правильний порядок миття автомобіля в спеку – згори донизу та частинами. Спочатку помийте дах, потім вікна і так далі до коліс.

Розведіть мильні засоби до мінімально можливої концентрації, щоб ефективно впоратись зі літнім пилом і зменшити ризик появи плям.

Якщо у вас є можливість, використовуйте послуги автомийок. Професіонали знають, як правильно доглядати за транспортним засобом навіть в екстремальну спеку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти