Знають не всі водії: навіщо залишати кермо автомобіля перевернутим

Деякі водії часто залишають кермо у перевернутому положенні, і хоча це може здаватися незвичним, насправді в цьому є кілька причин, пише OBOZREVATEL.

Одна з причин полягає в тому, що саме положення керма дозволяє водію зручно визначити кут повороту коліс, не виходячи з автомобіля. Багато водіїв вирівнюють колеса після зупинки. Проте існують ті, хто застосовує цікавий трюк, залишаючи кермо перевернутим.

Перевернуте кермо може бути корисним при паркуванні на тісних місцях, де існує ризик зіткнення з іншими автомобілями. Таким чином, колеса виступають за межі кузова, а у разі зіткнення удар спадатиме на покришку, а не на кузов автомобіля. Користувачі соціальних мереж зауважують, що це може запобігти коштовному ремонту, оскільки заміна шини та гуми є менш коштовною процедурою, ніж виправлення пошкодженого кузова.

Ще однією перевагою залишення керма у перевернутому положенні на тісній стоянці є зручність виїзду з неї. Колесо, яке не заблоковане спеціальними механізмами, може бути важко повернути, особливо якщо місця на парковці обмежені. В такому випадку, якщо колеса були перед тим правильно встановлені, достатньо лише натиснути на педаль газу.

Також рекомендується залишати кермо перевернутим при паркуванні на спуску. Якщо автомобіль раптово рухатиметься, вивернуті колеса спрямують його у бік бордюру та запобіжників.

І, нарешті, остання причина, актуальна влітку – залишаючи кермо у перевернутому положенні, та частина, де зазвичай розташовані долоні водія, буде у тіні. Це допоможе запобігти перегріву керма від сонячного проміння.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти