Водіям розповіли, як швидко остудити перегрітий двигун та уникнути ремонту

Експерт в галузі автомобілів поділився порадами, як запобігти перегріву двигуна автомобіля та які дії слід вжити, щоб не пошкодити його.

У багатьох сучасних автомобілях відсутній показник температури охолоджуючої рідини, що ускладнює виявлення перегріву двигуна на ранніх стадіях. Проте, датчик програмується таким чином, щоб передавати сигнал заздалегідь.

Для того, щоб попередити водія, на приладовій панелі запалюється червоний індикатор і включається звуковий сигнал. Після цього водій має час знизити температуру антифризу або зупинитися на обочині, вживши певні заходи для встановлення причин несправності.

Наприклад, якщо датчик температури вийшов з ладу, він може передавати неправильні команди. Це може призвести до того, що на приладовій панелі горітимуть багато індикаторів, а електроніка автомобіля активуватиме вентилятор охолодження, який буде працювати постійно. При цьому може не бути критичного перегріву. Щоб усунути поломку, необхідно замінити датчик.

Існує й більш серйозний варіант, коли заклинив термостат. Щоб переконатися, чи це так, потрібно перевірити температуру патрубків системи охолодження великого та малого кола циркуляції. Якщо один з них є холодним, то термостат потрібно замінити.

Для того, щоб дістатися до найближчого сервісного центру, важливо швидко знизити температуру охолоджуючої рідини. Найпростіший спосіб – вимкнути кондиціонер, щоб зменшити навантаження на двигун, а потім включити вентилятор обігрівача на максимальну швидкість. Це дозволить досягти місця ремонту.

Ще один спосіб охолодити антифриз – примусово відключити роз’єм датчика температури. Це призведе до постійної роботи вентилятора. Якщо система є герметичною, можна не боятися перегріву двигуна. Але такі навантаження можуть призвести до його поломки. Пристрою потрібно давати змогу відпочити.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти