Як правильно вибирати та купувати вживаний автомобіль

Придбання вживаного автомобіля часто пов’язане з ризиками, які можуть виникнути і створити проблеми для непідготовлених покупців. Автомобільний експерт розповідає, на що слід звернути увагу, щоб уникнути незручностей.

Експерт підкреслює, що навіть якщо ви вирішили придбати автомобіль з пробігом у дилера, немає 100% гарантії щодо його стану. Уживані автомобілі, як правило, приймаються в трейд-ін у будь-якому стані, і крім зовнішнього оздоблення та полірування для вигляду, нічого з ними не роблять.

Однак, є кілька простих правил, які покупці повинні дотримуватися:

– Перевірте історію автомобіля, скориставшись сайтами МВС та онлайн-сервісами.

– Перевірте технічний стан автомобіля. Цей етап варто пройти лише після того, як результати онлайн-перевірок відповідають словам продавця та очікуванням покупця.

– Виберіть правильний сервісний центр, щоб мати впевненість у якості обслуговування та сучасному обладнанні. Зазначено, що повноцінна комп’ютерна діагностика може виявити сліди втручання в електронну систему автомобіля та показати, чи була підвищена пробігова належність. Також рекомендується оцінити приблизну вартість майбутніх ремонтних робіт, щоб отримати уявлення про реальний стан автомобіля та можливі витрати.

Останній етап, крім фінансової транзакції, полягає у перевірці документів. Експерт наголошує, що це слід робити дуже уважно.

Наприклад, якщо автомобіль був придбаний під час шлюбу, перед покупкою потрібно отримати письмову згоду на продаж від іншого супруга, оскільки згідно з законом транспортний засіб вважається спільною власністю.

Також рекомендується купувати автомобілі тільки від власників і, наскільки це можливо, уникати угод з “родичами” або перекупниками.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти