Українцям розповіли, які автомобілі не варто купувати на вторинному ринку

Коли йдеться про придбання вживаного автомобіля, не всі моделі рівнозначні за їхню експлуатаційну надійність та вартість ремонту. Щоб уникнути можливих проблем, існують деякі автомобілі, які краще уникати взагалі.

Фахівці часто порівнюють купівлю вживаного автомобіля з лотереєю. Потенційні покупці повинні розуміти, що придбання вживаного транспортного засобу вимагатиме фінансових інвестицій, особливо якщо йдеться про дорогий ремонт, наприклад, кузова, двигуна або коробки передач. Тому вибір правильної моделі має велике значення для зменшення майбутніх проблем.

Часто покупці, які купують автомобіль вперше, зосереджуються на дизайні або типі кузова, але не звертають уваги на країну-виробника. Хоча багато брендів мають хорошу репутацію в Україні, деякі моделі не стали популярними. Наприклад, сучасні французькі автомобілі Peugeot і Citroen, незважаючи на їхній унікальний дизайн, не здобули великої популярності.

Щоб допомогти українським покупцям автомобілів прийняти розумне рішення, ми надаємо 5 порад щодо автомобілів, яких слід уникати в 2023 році:

– Уникайте придбання рідкісних моделей, для яких може бути складно знайти запчастини для ремонту. Наявність обмеженого асортименту запчастин може призвести до довготривалого ремонту та великих витрат.

– Враховуйте складність обслуговування деяких моделей. Деякі автомобілі потребують складних технічних процедур обслуговування, які можуть забирати багато часу і коштувати дорого.

– Уникайте автомобілів, які раніше використовувалися як таксі. Зазвичай такі машини мають високий пробіг. Таксі можуть проїжджати багато кілометрів, навіть понад 120 000 на рік. Щоб зробити ці автомобілі більш привабливими для потенційних покупців, таксомоторні компанії можуть проводити певні зміни, такі як зняття наклейок, використання чохлів на сидіннях, заміна оббивки керма та накладок на педалі. У деяких випадках реальний пробіг може бути підроблений, тому покупцям слід бути обережними на вторинному ринку.

– Фахівці рекомендують уникати моделей з роботизованою коробкою передач. Наприклад, перше покоління Nissan Qashqai оснащено “сухою” коробкою передач DSG, яка вимагає складного і дорогого ремонту.

– Краще уникати автомобілів з турбонаддувом та об’ємом камери згоряння понад 1200 кубічних сантиметрів. Такі двигуни можуть виявляти проблеми, а пошук запчастин для їх ремонту може бути складним.

Крім того, марка автомобіля має велике значення для загальної вартості. Бренди, такі як Toyota і Mazda, заслужили добру репутацію в Україні, оскільки їхні автомобілі залишаються популярними навіть після кількох років експлуатації.

Вивчаючи вторинний ринок, розумно обирати практичні моделі, які можна легко продати в майбутньому. Врахування тривалих термінових можливостей вживаного автомобіля забезпечить безпроблемне користування ним у майбутньому.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти