Водіям розповіли, чому не можна заправлятися на АЗС, якщо там стоїть бензовоз

Надто поспішне заправляння може призвести до додаткових ремонтних робіт.

Більшість водіїв хоч раз стикнулися з ситуацією, коли вони прибувають на заправку, а там відбувається злив палива з бензовоза. Залежно від обставин, заправка може продовжувати роботу в обмеженому режимі або повністю припиняти заправку. Чому так відбувається і чи варто заправлятися, коли на заправці відбувається злив палива з бензовоза?

На кожній заправці існують системи безпеки, а персонал має чіткі інструкції щодо проведення зливу палива. Що стосується найочевиднішої загрози – розливу палива, системи безпеки на заправці запобігатимуть його запаленню, тому пожежі або вибуху не відбудеться. Однак водіїв може чекати ще одна небезпечна ситуація.

Дійсно, паливо, яке заправляють у автомобіль, може містити часткові забруднення, а осад може потрапити до бака і спричинити несправність паливної системи. Під час зливу палива з бензовоза осад піднімається з резервуарів і може потрапити до бака через колонку.

Маленькі сміттєві частинки можуть пройти через фільтри на заправці і потрапити безпосередньо до паливної системи автомобіля. Якщо паливну систему авто давно не чистили і не замінювали фільтри, існує ризик виникнення проблем зі стартом автомобіля, а також зниження тиску у системі, що призведе до втрати потужності авто.

Тому експерти рекомендують зачекати щонайменше 20 хвилин після зливу палива з бензовоза, щоб паливо відстоялось у баці заправки. Варто пам’ятати, що одним з найсерйозніших і дорогих проблем можуть стати засмічені форсунки в автомобілі.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти