Водіям розповіли, чому кондиціонер в авто може погано працювати

Експерт з автомобілів розповів, як вирішити проблему, коли кондиціонер перестає охолоджувати повітря у салоні автомобіля.

У літній період кондиціонер стає незамінним елементом для комфортних поїздок автомобілем. Якщо виникають проблеми з його роботою, експерт радить спочатку перевірити стан електротехнічних компонентів системи.

Перш за все, необхідно перевірити електрику, від запобіжника, що може бути перегорілим, до можливих проблем з контактами. Якщо компресор кондиціонера не запускається, важливо перевірити всі контакти та дроти за допомогою спеціального приладу. Якщо водій не має необхідних навичок, краще звернутися до автосервісу з цим питанням.

У випадку, коли система кондиціювання функціонує, але не забезпечує достатнє охолодження повітря у салоні, рекомендується перевірити рівень холодоагенту.

Ще однією поширеною причиною непрацездатності кондиціонера є витік фреону, який відповідає за перенесення холоду від теплообмінника до салону автомобіля. Щоб виявити витік, потрібно запустити двигун, підняти капот і ощупати дві трубки кондиціонера, які йдуть від компресора. Одна з трубок має бути помітно холоднішою за іншу. Якщо спостерігається відмітна різниця, то все в порядку. Однак, якщо трубки мають майже однакову температуру, це може свідчити про витік фреону або пошкодження магістралей. Особливо це часто трапляється на старих автомобілях. У такому випадку можна самостійно заправити фреон за допомогою спеціального насоса або звернутися до автосервісу для проведення процедури, підсумував експерт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти