Салон буде сяяти, як новий: 4 прості кроки зроблять авто ідеально чистим

Прибирання автомобільного салону може бути складною та часом витратною справою. Але, якщо ви хочете зекономити гроші на професійному чищенні, є прості способи, які допоможуть вам впоратися з цим завданням самостійно в домашніх умовах. Нижче ми надамо вам докладні поради, як очистити салон автомобіля, які були надані The Drive.

Основні інструменти, які вам знадобляться, є звичайні миючі засоби та предмети, які можна знайти у будь-якому будинку: пилосос, рушники (як тканинні, так і паперові), серветки з мікрофібри, засіб для миття вікон, очищувач та кондиціонер для вінілу або шкіри, засіб для чищення килимів, сміттєві мішки, електричний подовжувач (за потреби), рукавички (за потреби) та захисні окуляри (за потреби).

Наступні чотири етапи детально описують процес прибирання:

1. Знайдіть затінене або прохолодне місце з гарним освітленням

Рекомендується проводити роботу у місці, яке не на прямому сонячному світлі, оскільки сонячне проміння може робити засоби для чищення менш ефективними. Також варто уникати перегрівання засобів для чищення, оскільки це може призвести до забруднення та пошкодження матеріалів. Гарне освітлення допоможе виявити навіть найдрібніші плями.

2. Почніть з упорядкування та очищення

Підготуйте мішки для сміття та надягніть рукавички. Почніть з того, що зберете усі старі упаковки, залишки паперу та інше сміття. Зверніть особливу увагу на багажник.

Якщо у вас є діти, проникніть під сидіння та в щілини між ними. Діти часто ховають різні предмети важкодоступних місцях. Можливо, ви знайдете загублений улюблений фломастер або якусь іграшку.

Вивезіть з салону все, що не є необхідним для керування транспортним засобом. Все зайве має бути видалено. Абсолютно все.

3. Очистка внутрішніх поверхонь

Почніть прибирання зверху вниз. Таким чином, бруд та пил будуть падати на підлогу, і ви зможете їх повністю зібрати на останньому етапі прибирання.

Почніть з приладової панелі, витираючи пил та бруд м’якою ганчіркою з мікрофібри, серветками для чищення або рушниками та спеціальним засобом для автомобільного прибирання.

Протріть кермо, панель приладів, ручку перемикання передач та інші важкодоступні місця. Ці області зазвичай накопичують бруд, тому приділіть їм особливу увагу.

Якщо ви використовуєте серветки для чищення, замінюйте їх часто, щоб забезпечити рівномірне очищення всередині автомобіля. Якщо ви використовуєте рушники та засіб для чищення, змінюйте сторони рушника або беріть чистий рушник, щоб уникнути розповсюдження бруду.

Для чищення кнопок, решіток та вузьких куточків можна використовувати стару зубну щітку.

Для чищення внутрішнього скла використовуйте засіб для миття скла та м’які рушники з мікрофібри.

Уникайте використання скляних мийок, що містять аміак, оскільки вони можуть пошкодити пластик та інші поверхні усередині салону. Також уважно прочитайте інструкцію до засобу, особливо якщо ваші вікна тоновані. Деякі розчини можуть пошкодити покриття тонування.

Очищуйте поверхні невеликими ділянками, щоб засіб для чищення не висихав і не залишав слідів.

4. Видалення пилу за допомогою пилососа

Перш ніж розпочати пилососити, зніміть килимки з підлоги вашого автомобіля, якщо такі є. Краще потрусити їх надвір, щоб видалити бруд.

Використовуйте тонку насадку на пилососі, щоб зібрати всю брудну зливу та пил з щілин і тріщин у салоні. Зрушуйте м’які деталі сидінь, щоб дістатися до пилу, що накопичується в цих проміжках.

Пропилососіть вентиляційні отвори, верхню частину приладової панелі, де вона зустрічається з переднім склом, а також підлогу за задніми сидіннями, якщо вони є в вашому автомобілі.

Перейдіть до чищення підлоги. Розпочніть під сидіннями, обов’язково пропилососіть простір між сидіннями та внутрішньою частиною кузова, наприклад, центральною консоллю або дверима. Переміщуйте сидіння вперед і назад, щоб добре дістатися до всіх щілин.

Якщо ваш пилосос має невелику насадку-щітку, вона може бути корисною для видалення волосся та інших дрібних забруднень з килимка. Також ви можете скористатися спеціальними щітками для видалення шерсті від домашніх тварин.

Перед тим, як повернути килимки назад, ретельно пропилососіть їх. Якщо в вашому автомобілі є всепогодні килимки, рекомендується обприскувати їх водою і чистити щіткою, щоб видалити бруд і забруднення. Дайте їм час підсохнути, перш ніж повертати на місце.

Після завершення роботи переконайтеся, що ви не пропустили жодного місця, зверніть увагу на будь-які плями – для видалення деяких з них може знадобитися допомога фахівців. І, на завершення, установіть освіжувач повітря, якщо ви користуєтесь таким.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти