Водіям пояснили, за яких умов потрібно промивати двигун автомобіля

Експерти надали конкретні рекомендації щодо процедури заміни моторного масла в автомобілі та можливості промивки двигуна. Згідно з їх висновками, при зміні олії у машині залишається приблизно 10% старої рідини, яку можна видалити за допомогою промивки.

Промивку двигуна можна провести у декілька способів. Перший – це 5-хвилинна промивка, при якій спеціальний засіб додається до двигуна перед заміною масла, а потім двигун запускається на короткий період. Інший варіант – це промивка в невеликому дозуванні, при якій автомобіль проїздить кілька сотень кілометрів. Також існують промивні олії, які застосовуються після зливу старої олії для очищення системи мастила, після чого двигун працює на цій олії.

Проте, експерти відзначають, що промивні заходи не є обов’язковими для двигунів, які регулярно міняють масло, якщо автомобіль не стояв без руху протягом тривалого періоду. Однак, вони рекомендують провести промивку, якщо ви придбали автомобіль з пробігом і маєте підозри на значне забруднення двигуна. Процедуру промивки можна виконати наступним чином: встановити новий фільтр, заповнити систему недорогим маслом і проїхати 200-300 кілометрів без значного навантаження. Після цього потрібно замінити фільтр ще раз і залити олію, яку ви плануєте використовувати на постійній основі.

Загалом, правильна заміна масла в автомобілі є основою для забезпечення надійної роботи двигуна. Якщо у вас є сумніви щодо стану двигуна, рекомендується проконсультуватися з фахівцем та врахувати їх поради.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти