Стало відомо на що відволікаються водії за кермом найчастіше

Значна кількість водіїв, згідно з недавнім опитуванням, відверто визнає, що вони займаються багатозадачністю за кермом. Ці амбітні водії вміють орієнтуватися на дорозі, одночасно розмовляючи по телефону, їдячи сендвіч, гладячи своєго домашнього мопса, який сидить на їхніх колінах, або навіть граючись з дитиною поруч.

Це дивно, але ці дії для них стали рутиною, незважаючи на небезпеку, яку вони несуть, та потенційну можливість сприяти аваріям.

Експерти аналітичного центру Nettradyne провели дослідження з участю 1500 водіїв особистих автомобілів і зробили важливий висновок: водії, які дозволяють собі відволікатися на дорозі, не тільки піддають себе небезпеці, але й збільшують ймовірність аварій.

Приблизно 47% опитаних водіїв вважають себе досвідченими багатозадачними людьми, які звикли виконувати інші справи, крім водіння. У цифрову епоху водії часто відволікаються на перевірку електронної пошти, перегляд сторінок у соціальних мережах, читання та відповіді на повідомлення в різних месенджерах.

Навіть якщо легкі перекуси за кермом можуть здатися безпечними, завжди краще зупинитися біля узбіччя або знайти відповідне місце, щоб насолодитися смаколиками безпечно.

Не дивно, що смартфони стали головним джерелом відволікання, випереджаючи навіть дітей, які займають друге місце в списку.

Ось розбивка різних факторів відволікання, з якими стикаються водії:

– 59% водіїв визнають, що смартфони постійно відволікають їх під час руху.

– 65% вважають, що смартфони є найпривабливішим відволікаючим фактором на дорозі.

– 60% зізнаються, що відволікаються на своїх дітей, займаючись розвагами або годуванням під час руху.

– 37% водіїв визнають, що їжа суттєво відволікає під час керування транспортним засобом.

– 20% опитаних водіїв призналися, що відволікаються на своїх домашніх улюбленців, таких як собаки або коти, під час керування автомобілем.

Тим не менш, серед водіїв є моменти відповідальної поведінки. Дві третини респондентів стверджують, що вони роблять все можливе, щоб не відволікатися від дороги (трохи більше 60%), коли їдуть поруч з шкільним автобусом. Вони також висловлюють стурбованість відволікатися на смартфони або будь-які інші відволікаючі фактори, коли перетинаються з велосипедистами (58%), мотоциклістами (57%) або працівниками доставки їжі (51%).

Очевидно, краса має велику силу, але вона ніколи не повинна досягатися за рахунок відволікання за кермом, що в кінцевому підсумку призводить до повного ігнорування керування автомобілем.

На жаль, водії все частіше порушують правила дорожнього руху та займаються небезпечними діями за кермом, не усвідомлюючи потенційних наслідків, таких як тілесні ушкодження, фінансові витрати, пошкодження майна та правові наслідки з боку інших учасників дорожнього руху.

Крім того, дослідження Netradyne виявило тривожну тенденцію серед водіїв, що свідчить про зростаючу схильність до багатозадачності. Вони у шість разів частіше відволікаються на надсилання або читання текстових повідомлень на своїх смартфонах, ніж просто тримають телефон біля вуха для телефонного дзвінка.

Запам’ятайте, що миттєве відволікання, спричинене смартфоном, може мати тривалі наслідки, які зберігаються на довгі роки. Важливо надавати пріоритет безпеці дорожнього руху і повністю концентруватися на керуванні автомобілем, не відволікаючись на фактори, які ставлять під загрозу безпеку всіх учасників дорожнього руху.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти