Українці перетворили ЗАЗ-968 на справжню ракету на колесах

В Україні народні майстри зробили вражаючий трансформаційний проект, підвищивши продуктивність старенького ЗАЗ-968 та перетворивши його на спортивний ралійний автомобіль. Цей процес вимагав значних зусиль і затрат, але результат виправдав всі вкладені зусилля. Вражаючий вигляд цього незвичайного “Запорожця” був показаний у телевізійній програмі “Джедаї”.

“Запорожець” завжди відомий своєю простотою та доступністю, тому часто його використовують гаражні майстри для проведення різноманітних експериментів. Жителі міста Дніпро вирішили піти далі і серйозно модернізувати старенький ЗАЗ-968, перетворивши його на потужний спорткар.

Майстри почали з установки безпечності каркасу на старий ЗАЗ та видалення всього декору та ізоляції з салону, щоб зробити автомобіль якомога легшим для майбутніх гонок. Зовні “Запорожець” тепер виглядає як справжній ралійний автомобіль, але його технічне обладнання вражає ще більше.

Майстри замінили практично всі вузли автомобіля. Вони встановили полегшені поршні, полегшені маховики та 60-сильний двигун. Крім того, ЗАЗ був оснащений посиленою ходовою частиною та розширеними колісними дисками для кращої маневреності на дорозі.

В результаті цих змін старенький “Запорожець” тепер прискорюється з місця, ніби ракета. Хоча двигун витрачає 12 літрів палива на 100 кілометрів, він забезпечує автомобілю можливість розвивати швидкість до 140 км/год. Цей проект демонструє, як творчий підхід та зусилля умільців можуть перетворити простий автомобіль в захоплюючий спортивний транспортний засіб.

Джерело auto.znaj.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти