Як самостійно порахувати витрати палива в автомобілі

Іноді, навіть при економному споживанні палива, автомобілі дивно починають “їсти” його, особливо в умовах зростання цін на заправках. Водіям, які не мають бортового комп’ютера, важко зрозуміти, скільки саме палива витрачає їхній автомобіль.

Згідно з інформацією, опублікованою у “Апостроф”, досвідчені автовласники поділилися лайфхаком, за допомогою якого можна точно виміряти споживання палива своїм транспортним засобом, використовуючи звичайний калькулятор на смартфоні.

Для цього необхідно заправити бак повністю і скинути показник добового пробігу на одометрі. Потім вам потрібно проїхати кілька сотень кілометрів і знову заправити бак повністю. Важливо запам’ятати, скільки палива було залито в другий раз і який пробіг був на одометрі між двома заправками.

Щоб визначити реальне споживання палива, необхідно розділити кількість використаного палива на відстань, яку ви проїхали, і помножити результат на 100. Наприклад, якщо ви використали 30 літрів палива на 200 кілометрів, розрахунок буде наступним: 30/200 x 100 = 15 літрів на 100 кілометрів.

Якщо вам потрібно дізнатися, скільки палива витрачається на 1 кілометр, вам потрібно розділити витрату палива на 100. Тобто, якщо ваш автомобіль споживає 15 літрів на 100 кілометрів, то на 1 кілометр він буде витрачати 0,15 літра або 150 мілілітрів.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти