Водіям дали пораду, як підготувати автомобіль до літньої подорожі

Водії все більше віддають перевагу автомобільним поїздкам як способу провести відпустку і подорожувати країною. Однак, для такого виду туризму необхідне ретельне планування та підготовка автомобіля до подолання великих відстаней. Експерт в галузі автомобілів поділився порадами щодо підготовки автомобіля до подорожі.

По-перше, експерт зауважив, що перед виїздом на автомобілі необхідно провести технічний огляд. Наприклад, слід перевірити стан гальмівної системи, рівень фреону в кондиціонері або системі клімат-контролю та інші аспекти. Якщо фахівці оглянуть транспортний засіб, це допоможе уникнути неприємностей і забезпечить безпечну та спокійну поїздку.

Експерт додав, що перед виїздом важливо оцінити особливості маршруту і в залежності від них вирішити, які саме елементи автомобіля потребують перевірки та обслуговування у першу чергу. В будь-якому випадку рекомендується заправити бачок склоомивача спеціальною літньою рідиною, оскільки влітку на лобове скло можуть налипати комахи при великій швидкості руху.

Необхідність взяти запасну каністру з паливом залежить від місцевості маршруту, де розташовані АЗС. Якщо вони далеко одна від одної, то це може бути доцільно, зауважує експерт. Крім того, перед відправленням на автомобілі варто ретельно вивчити маршрут і мати при собі паперову карту, оскільки навігаційна система може недостатньо точно прокласти маршрут під час поїздки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти