Як правильно роз’їхатися з зустрічним авто на перехресті при одночасному повороті ліворуч

Існує два можливих способи одночасного повороту ліворуч для двох автомобілів, які знаходяться на перехресті рівнозначних доріг навпроти один одного. Цікаво, що обидва варіанти є правильними.

Слід зазначити, що дане питання не регулюється Правилами дорожнього руху. Тому водії повинні самостійно та миттєво під час руху обрати один із двох варіантів. Варто зазначити, що різне рішення водіїв часто призводить до дорожньо-транспортних пригод.

Один зі способів полягає в роз’їзді правими бортами, що є більш зручним. Проте такий маневр можливий не завжди. На невеликому перехресті може статися непередбачувана ситуація, коли ви ненавмисно потрапите на смугу зустрічного руху.

У випадку зіткнення з іншим автомобілем на смузі зустрічного руху, вину визнається за водія, який не знаходиться на своїй смузі.

Іншим правильним варіантом є об’їзд центру перехрестя та роз’їзд лівими бортами.

Під час повороту з роз’їздом правими бортами слід уважно спостерігати за зустрічним транспортом, який очікує ззаду на смузі зустрічного руху або планує рухатися прямо або праворуч. В такому випадку слід надати перевагу цим автомобілям.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти