Чим французькі авто відрізняються від інших і чому їх не любить так багато водіїв

Більшість автомобілістів не виявляє особливого інтересу до французьких автомобілів, з них 50% ставляться до них байдуже, а інші 45% мають негативне ставлення. Тільки 5% власників Peugeot та Citroën справді полюбляють свої автомобілі.

В чому ж полягає різниця між французькими автомобілями і японськими, німецькими, американськими та іншими? Є кілька відмінностей…

Перше і найголовніше, що приваблює французькі автомобілі – це їх дизайн. Дизайн Peugeot та Citroën відрізняється своєрідністю і неповторністю. Плавні лінії кузова, характерна решітка радіатора та футуристичні фари створюють неповторний вигляд французьких автомобілів.

Якщо б ми вибирали автомобіль лише за його зовнішнім виглядом, то, напевно, вибрали б Peugeot або Citroën. Стиль “французів” дійсно неповторний!

Друга особливість французьких автомобілів – це продуманий до дрібниць інтер’єр. Відносно ергономіки немає інших виробників автомобілів, які пропонують такий же рівень у аналогічній ціновій категорії. Можливо, лише Skoda з її рішеннями “Simply Clever” може конкурувати.

Різноманітні ніші, ящики, асиметричне оформлення приладової панелі, якісне відтворення графіки на сенсорних екранах – це всі риси, які люблять і обирають французькі автомобілі. Можна сказати, що німці можуть конкурувати з ними за якістю матеріалів салону, але французи все ж переважають їх у зручності і стилі.

Проте, існують певні причини, з яких багато водіїв не люблять Peugeot та Citroën. Одна фраза може пояснити це – вони не підходять для України. Автомобілі можуть бути прекрасними, але в Україні мало хто розуміє відсутність повного приводу у повноцінних сімейних кросоверах. Якщо навіть після дощу не можна вирушити на пікнік із сім’єю, то на що вони взагалі потрібні?

Багато конструктивних рішень також мало зрозумілі українським автомобілістам. Наприклад, остання генерація кросовера Peugeot 2008, яка має трициліндровий 1.2-літровий турбомотор замість традиційного дволітрового атмосферного двигуна. Чому таке рішення? Заради економії палива, можливо, це актуально в Європі, але в Україні покупці, скоріше за все, віддають перевагу простому і надійному атмосферному двигуну, навіть якщо він трохи більше споживає палива. Трициліндрові двигуни – це окрема тема, яку в Україні не дуже люблять.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти