Водіям розповіли, як правильно запускати двигун

Перед запуском двигуна деякі водії рекомендують зробити передпускову паузу на кілька секунд перед тим, як повноцінно запустити стартер.

На запитання щодо необхідності такої дії, начальник відділу оригінального сервісу корпорації “УкрАВТО”, Олександр Чаленко, зазначив, що ніяка інструкція з експлуатації не вимагає затримки перед запуском двигуна. Однак деякі сучасні автомобілі, у яких електрообладнання об’єднано за допомогою CAN-шин, можуть відображати коротку затримку між моментом натискання кнопки “Старт” або повороту ключа в положення “Стартер” і фактичним запуском стартера. Цей час фактично використовується для обміну даними між різними блоками по CAN-шині.

Затримка перед запуском може бути корисною лише для автомобілів з несправною системою живлення, якщо бензонасос має проблеми з підтиском пального і клапани негерметичні, що призводить до швидкого втрати тиску пального в паливній рампі. У таких випадках затримка перед запуском допоможе збільшити тиск пального і полегшить запуск двигуна. Однак експерт зауважив, що в разі таких дефектів краще звернутися до налагодження системи живлення, а не шукати хитрі алгоритми для запуску.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти