Водіям розповіли, як оживити розряджений автомобільний акумулятор за допомогою звичайної соди

Є ефективний спосіб продовжити ресурс автомобільного акумулятора за допомогою простих засобів, про який розповість MMR.

Спочатку важливо переконатися, що акумулятор, з яким ми працюємо, є обслуговуваним, має видимі пробки на верхній частині. У випадку, якщо він є “необслуговуваним”, то його відновлення є неможливим і краще здати його в брухт.

Для початку відновлення акумулятора, необхідно ретельно промити його харчовою содою. Проте просто так засипати її у батарею може призвести до його пошкодження. Тому перш за все, розкручуємо пробки, дозволяючи електроліту повністю витікти. Потім у пляшку наливаємо теплу дистильовану воду та додаємо харчової соди у необхідній кількості, яку вона зможе повністю розчинити, важливо уникнути залишків осаду.

Наступний крок – заповнення отриманою сумішшю акумулятора та залишення на десять хвилин, щоб почалася реакція. Після цього видаляємо “жижу” та промиваємо комірки чистою дистильованою водою. Процес відновлення завершено. Залишилося знову залити акумулятор новим електролітом та встановити його на зарядку. Протягом приблизно 12 годин акумулятор повинен повністю відновитись і стати функціональним.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти