Українських водіїв попередили про нову шахрайську схему з ДТП

Останнім часом у Інтернеті з’являється все більше нових схем, спрямованих на обман довірливих громадян і виманювання грошей. Одним із поширених методів є схема, пов’язана з дорожньо-транспортними пригодами (ДТП). Шахраї розсилають повідомлення з текстом “Погляньте, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…”.

Після отримання такого повідомлення людина може перейти за посиланням, де намагаються виманити дані її банківської картки або попросити здійснити переказ грошей для допомоги потерпілому чи його сім’ї. Ці схеми найчастіше пов’язані з фішингом, метою якого є отримання конфіденційних даних банківських карток.

Шахраї створюють фейкові сторінки банків, інтернет-магазинів або онлайн-платформ, щоб збентежити та обдурити користувачів. У Кіберполіції України попереджають про такий новий вид шахрайства. Також вони рекомендують деякі кроки для захисту себе та своїх близьких від подібних історій:

1. Не переходьте за підозрілими посиланнями, а при виявленні такого повідомлення надсилайте скаргу і намагайтеся заблокувати шахраїв.

2. Не повідомляйте дані своїх карток та особисті дані третім особам.

3. Для захисту банківських облікових записів використовуйте складні паролі та не встановлюйте однаковий пароль для різних облікових записів.

4. Налаштуйте двофакторну автентифікацію.

5. Використовуйте офіційні облікові записи та підтверджені джерела для перевірки інформації.

6. Забороніть перевипуск SIM-картки або перейдіть на контрактний номер.

7.Не завантажуйте сторонні програми та програми з неперевірених джерел.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти