Водіям розповіли, як за допомогою звичайної скріпки провести діагностику автомобіля

Часто в авто виникають проблеми прямо в дорозі. Іноді СТО може бути далеко, і з собою не завжди є необхідний інструмент. Якщо стикнулися з такою ситуацією і необхідно знайти причину несправності, ось кілька корисних порад.

Приклад типової ситуації: під час поїздки вентилятор охолодження двигуна вирішив не запускатися з незрозумілої причини. Але внезапно, він знову оживає. Це може бути небезпечно, оскільки загрожує перегріву двигуна. Треба негайно знайти рішення цієї проблеми.

Спочатку відкриваємо капот і звертаємо увагу на блок реле та запобіжників. Перевіримо роботу вентилятора. Для цього не потрібно складних приладів, достатньо звичайної скріпки. Звернімось до схеми на зворотньому боці кришки блоку запобіжників, там буде показано, які реле відповідають за роботу вентилятора. Зазвичай їх два – для різних швидкостей.

Далі виймемо одне з реле та замкнемо його контакти, також за допомогою скріпки. При цьому робіть усе у рукавичках, щоб уникнути ураження струмом. Якщо вентилятор починає працювати тільки в одному з положень, то, ймовірно, потрібно замінити одне з реле.

Однак слід пам’ятати, що такі методи діагностики використовуються лише для старих автомобілів. Якщо ваш автомобіль випущений після 2017 року, краще звернутися до спеціалізованого сервісу з діагностичним обладнанням для вирішення проблем.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти