Водіям розповіли, що найчастіше «вбиває» кондиціонер в машині

Влітку без кондиціонера – неможливо уявити комфортну поїздку. Проте, жодне правило не без винятку, і саме влітку він часто виходить з ладу.

Відсутність прохолоди в салоні та характерне клацання під капотом у трьох випадках з чотирьох означають непрацюючу муфту компресора кондиціонера. Зазвичай, ця проблема виникає в місті під час літніх спекотних днів. Муфта компресора – простий за структурою вузол, оснащений запаяним усередині запобіжником. При його згорянні, потрібно не лише замінити саму муфту, а й відключити компресор кондиціонера та провести нову заправку системи. Крім того, у компресора є підшипник, який може заклинити.

Основна частина автомобілів у світі обладнана надійними компресорами Denso, які здатні прослужити до 250 000-300 000 км при правильному використанні. Тому, крім ремонту, важливо з’ясувати причини поломки, щоб уникнути повторної неполадки.

За даними фахівців, найчастіше причиною згоряння муфти кондиціонера є забитий радіатор охолодження. Таким чином, перед заміною несправного вузла, рекомендується промити радіатор охолодження.

Існує також посередній варіант – заміна муфти без зняття компресора. Для цього застосовується спеціальна гайка, яку потрібно дуже точно встановити, після чого ремонт можна вважати завершеним, і компресор можна заправляти.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти