Топ-5 «секретних» функцій автомобіля, про які забуває більшість водіїв

Іноді навіть звичайні речі можуть приховувати неочікувані можливості. Автомобіль – чудовий приклад такої ситуації. Багато водіїв навіть не підозрюють про наявність численних корисних функцій у своєму автомобілі, які можуть значно полегшити їхнє життя. З часом, деякі з цих “секретних” можливостей стають очевидними, але дехто так і не дізнається про них.

Вимикання подушки безпеки

Кожен батько-автомобіліст знає, що перевозити дитину на передньому сидінні до 12 років можна тільки в спеціальному дитячому кріслі. Але, дивно, багато хто забуває вимикати подушку безпеки для пасажира. У разі аварії активована подушка може врятувати дорослого, але в той же час серйозно травмувати маленьку дитину. Деактиватор подушки зазвичай розташований на торпедо і його можна легко знайти, просто відчинивши двері автомобіля.

Поворот сонцезахисної шторки

Багато новачків не знають, що сонцезахисна шторка може захищати не тільки від сонячних променів спереду, але і збоку. Одна з петель козирка зазвичай має спеціальний механізм, який дозволяє легко повертати шторку під кутом 90 градусів, щоб захистити від бокового сонця.

Нічний режим дзеркала

Центральне заднє дзеркало автомобіля може мати електрохромний режим, який дозволяє автоматично затемняти дзеркало під час нічних поїздок, щоб запобігти сліпленню водія від фар інших автомобілів.

Екстрене гальмування електронним “ручником”

Власники автомобілів з електронним гальмом можуть не знати, що цей ручник також може використовуватися для екстреного гальмування, якщо основні гальма зламалися. Просто треба натиснути і утримувати кнопку активації “ручника” для зниження швидкості, автомобіль самостійно активує стоп-сигнали, щоб попередити інших водіїв.

Блокування задніх дверей

Більшість сучасних автомобілів мають функцію блокування задніх дверей, яка дозволяє водієві управляти відкриванням задніх дверей ззовні. Це особливо зручно, коли перевозять дітей, щоб уникнути їх випадкового відкриття під час руху. Для активації блокування дверей потрібно знайти тумблер “Lock” біля замка на задніх дверях.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти