Не спішіть купувати електромобілі: названо 5 основних недоліків цього транспорту

Незважаючи на те, що електромобілі являються екологічним видом транспорту, мають красивий дизайн та невелику ціну, не варто поспішати з їх покупкою. Експерти назвали основні п’ять недоліків цього виду транспорту.

Малий пробіг. Хоча електрокари і мають високий рівень кілометражу, він залежний він навантаження. В сільській місцевості він буде значно менше, тому що такі машини мають обмежений заряд. Якщо електромобіль застряне в бруді, ємність його АКБ швидко вичерпається.

Велика маса. Через те, що електричні автомобілі облаштовуються літієво-іонними акумуляторами, вони мають велику вагу – від 2,5 тонн. Застрянувши в сільській місцевості не зможе виїхати власними силами.

Безкоштовна зарядка. Не варто купувати електромобілі, якщо у вас не має можливості заряджати транспорт в домашніх умовах. На безкоштовних зарядних станціях, які знаходяться в більшості мегаполісів, завжди велика черга. При цьому на зарядку електромобіля може піти більше 40 хвилин.

Безпека. Літієві АКБ електричних ТЗ можуть спалахнути від перегрівання акумуляторів, спровокувавши пожежу, котру погасити звичайним вогнегасником буде неможливо.

Обмежений термін експлуатації АКБ. Максимальний ресурс розряду літієвих АКБ складає 5000 циклів. Всього через рік запас ходу електромобіля може суттєво зменшитись.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти