Українцям пропонують заробляти на старих авто: що потрібно знати

За останні роки українці почали активніше купувати вживані автомобілі, у зв’язку з чим кількість старих транспортних засобів в країні значно зросла. При цьому мало хто знає, що робити з машиною, яка вже витратила свій ресурс. Ще менше людей знає, що на цьому процесі можна заробити.

З 9 липня в Україні почав діяти Закон “Про управління відходами”. Серед іншого, він регулює порядок утилізації автомобілів. Власникам пропонується три способи позбутися транспортного засобу.

Так, нормативний акт передбачає можливість продажу автомобіля для утилізації спеціалізованої компанії, яка позбавить вас тривалого процесу і дозволить небагато, але швидко заробити.

Ще один варіант – здати машину на шрот або розбирання. Можна самостійно розібрати машину на запчастини і продати ті з них, які придатні для експлуатації, або повністю віддати транспортний засіб спеціальної компанії, яка цим займається.

Третій варіант полягає у самостійному відправленні автомобіля в офіційний пункт утилізації. Для цього потрібно зареєструвати запит МРЕО на зняття з обліку машини. Там же потрібно буде заповнити необхідні документи та сплатити податки. Після огляду авто криміналістом авто знімається з обліку, вам на руки видаються відповідні документи. Потім машину потрібно буде відігнати на пункт прийому брухту. У такому разі можна виручити за авто лише кілька тисяч гривень.

Джерело OLX
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти