Як швидко охолодити авто у спеку: комфорт за секунду

Літні поїздки для багатьох автомобілістів перетворюються на кошмар через спекотну погоду. Постоявши під палючим сонцем, автомобіль іноді перетворюється на справжню грубку. Як урятуватися від цього, пояснюють експерти.

Досвідчені водії зазначають, що найкраще охолодити салон авто за лічені секунди дозволяє правильна циркуляція повітря. Зокрема, слід відчинити вікно з боку водія. Також можна відкрити вікно з боку пасажира, а якщо дозволяє ситуація, і багажник. Повітряні потоки, що утворилися, швидко перетворять атмосферу всередині авто на більш комфортну.

Особливо уважним слід бути при використанні кондиціонера. Спеціаліст вказують на небезпеку використання пристрою у розігрітому автомобілі. Різкий перепад температур може призвести до теплового удару. Перш ніж вмикати кондиціонер, рекомендується попередньо охолодити салон авто. Також, щоб уникнути утворення грибка, експерти радять включати кондиціонер через п’ять хвилин після початку поїздки та за п’ять хвилин до її закінчення.

Окрему пораду досвідчені автомобілісти дають, як не допустити нагрівання керма. Пропонується вивертати його на 180 градусів після паркування. Так, сонце нагріватиме лише нижню частину рульового колеса, що дозволить керувати авто з великим комфортом.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти