Розкіш за копійки: 10 здешевівших американських преміум авто, що випередили свій час

Американські автовиробники завжди намагалися догодити своїй аудиторії сучасними рішеннями та технологіями, які випереджають свій час. За останні десятиліття було випущено безліч розкішних моделей авто, які під гнітом конкурентів і часу виявилися незатребуваними розпещеною американською публікою. Експерти HotCars підготували рейтинг із топ-10 колись преміальних автомобілів, які сьогодні можна купити за безцінь.

10. Cadillac Cimarron 1982 року випуску

Діапазон цін на вживані автомобілі: 1600-7000 доларів

У 1982 році Cadillac зробив сміливу спробу, випустивши компактний автомобіль, наповнений розкішшю. Cimarron був першим у галузі та застав зненацька шанувальників, які звикли до типового стилю розкішних седанів марки з ширшими габаритами. В кінцевому підсумку автомобілю не вдалося досягти мети, але через кілька років сегмент класу люкс завоював популярність завдяки успішній Acura Integra, хоча вона мала ті ж якості компактного автомобіля класу люкс.

9. Chrysler Imperial 1981

Діапазон цін на вживані автомобілі: від 2500 до 20600 доларів

Chrysler Imperial 1981 року випуску був одним із перших вітчизняних автомобілів, оснащених повністю цифровою панеллю приладів. У ту епоху злиття цифрових технологій із давньою розкішшю було незвичайним, мабуть, тому в 1981 році Imperial не було продано стільки одиниць, скільки сподівався Chrysler. Це одна з головних причин, чому автомобіль у наші дні такий дешевий.

8. Lincoln Versailles 1977

Діапазон цін на старі автомобілі: від 3900 до 17 200 доларів

Наприкінці 70-х років з’явилася нова концепція автомобільного забарвлення, що отримала назву “прозоре покриття” або “базовий шар”. Замість того, щоб піддавати фарбу впливу зовнішніх факторів, автовиробники почали герметизувати її прозорим шаром захисного покриття. Цей метод був уперше впроваджений в американських автомобілях у 1977 році на Lincoln Versailles. Крім того, Versailles міг похвалитися кількома іншими високотехнологічними елементами розкоші, такими як сидіння з електроприводом, цифровий годинник та шкіряний салон.

7. Buick Riviera 1965 року випуску

Діапазон цін на вживані автомобілі: від 11 300 до 49 300 доларів

Riviera другого покоління представила ринку приховані фари. Фари були заховані за дверцятами у вигляді розкладачок як конструктивна особливість, яка додала унікальний штрих до зовнішнього вигляду автомобіля. Ця функція була введена на початку 60-х років у концепт-карі GM, материнської компанії бренду. Це було те, чого ми ніколи раніше не бачили.

6. 1956 р. Packard Caribbean

Діапазон цін на старі автомобілі: 5900-40 900 доларів

Packard Caribbean був утіленням розкоші 50-х. Його незмінна привабливість – одна з багатьох причин, через яку 56-й Packard Caribbean належав багатьом знаменитостям. Автомобіль відіграв певну роль у переосмисленні підвісок тієї доби. Caribbean зробили це, впровадивши систему самовирівнюючої підвіски для більш плавної їзди та покращеної керованості.

5. Cadillac Seville 1976

Діапазон цін на вживані автомобілі: 5200 – 24 800 доларів

Завдяки європейському дизайну, Cadillac Seville 1976 випуску був одним з перших американських автомобілів, оснащених такими передовими функціями, як бортовий комп’ютер. Завдяки вишуканому зовнішньому вигляду та революційним функціям класичний автомобіль класу люкс виявився успішним.

4. Lincoln Continental Mk VII 1984

Діапазон цін на вживані автомобілі: 3400-31600 доларів

Lincoln Continental Mk VII 1984 випуску був першим американським автомобілем класу люкс, оснащеним удосконаленою системою пневматичної підвіски, яка могла регулювати висоту ходу в залежності від швидкості та дорожніх умов. Хоча спочатку система мала серйозні проблеми, за ці роки вона зазнала кількох удосконалень і тепер широко доступна серед сучасних автомобілів.

3. Chrysler TC від Maserati 1990

Діапазон цін на вживані автомобілі: від 5300 до 15000 доларів

Трансмісійна система Ultradrive є однією із запатентованих технологій Stellantis group (раніше Chrysler Corporation). Chrysler TC 1990 року випуску від Maserati, спільної роботи Chrysler і Maserati, був одним з перших автомобілів, що отримали цю систему, яка тоді була з чотириступінчастою автоматичною коробкою передач. Система Ultradrive вперше запровадила кілька поширених функцій, таких як адаптивне перемикання передач.

2. Oldsmobile Toronado 1986

Діапазон цін на вживані автомобілі: 7200-37500 доларів

Oldsmobile Toronado Trofeo 1986 року випуску був першим автомобілем, у якому було впроваджено центр візуальної інформації (VIC). Це був сенсорний ЕПТ-екран, який зрештою ліг в основу сучасного сенсорного екрану, який ми бачимо на наших панелі приладів зараз.

1. Cadillac Allante1989 року випуску

Діапазон цін на вживані автомобілі: 3200 – 20300 доларів

Система безключового доступу була однією з революційних особливостей автомобільної промисловості 80-х років. До кінця 80-х років ця функція стала широко доступною на американському ринку завдяки кільком моделям GM. Cadillac Allante 1989 року випуску був одним із перших, хто отримав її. Той факт, що дистанційний вхід без ключа ще живий, доводить, наскільки далеко просунувся Allante.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти