Пожалійте машину у спеку: 3 поради, як захистити авто від сонця влітку

Автомобіль, як і будь-який інший матеріальний предмет, схильний до шкідливого впливу сонця, особливо влітку, коли ультрафіолет найбільш небезпечний. Під впливом прямих сонячних променів ваша машина в спеку перетворюється на піч, а при тривалому «загарі» кузов авто, як і оббивка салону, може вицвісти.

Як не допустити подібного, пояснили експерти. Вони привели три прості, але дієві поради, як уберегти авто від сонця влітку.

Використовуйте шторки від сонця

Досвідчені водії давно усвідомили користь таких аксесуарів. Вони не заборонені ПДР та можуть ефективно захищати салон авто від впливу сонячних променів. Їх можна встановити на лобове скло та бічні вікна. Деякі з них мають світловідбиваючий ефект, що ще краще допомагає у спеку.

Користуйтесь чохлами

Якщо ви хочете максимально захистити авто від впливів сонця і надовго залишаєте його просто неба, захисні чохли будуть вашим порятунком. При цьому експерти радять обирати чохли із щільного водостійкого матеріалу.

Паркуйтесь у тіні

Найпростіша порада не для всіх очевидна. Багато автомобілістів часто нехтують цим простим правилом і не звертають увагу на рух сонця протягом дня. Навіть залишивши вранці машину під деревом, в обід її можна буде виявити розпеченою під сонцем, що палить.

Джерело drossel.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти